LES PETITS FRERES DE PAUVRES

Temat przeniesiony do archwium.
HEJKA!!! Szukam osoby z Warszawy, która bierze udział w wolontariacie Les petits freres des Pauvres i jedzie do Lyonu od 5 lipca do 28 lipca. Bardzo prosze o kontakt, to jest moj pierwszy wyjazd zeby byc benevole i bardzo sie stresuje. Prosze o informacje, w razie czego podaje moj nr gadu 6080468
OJ przepraszam pomyliłam się: tzn. od 5 lipca do 18 lipca, bardzo prosze o kontakt :)
Prosze niech sie ktoś odezwie!!! To ważne
Hej,
w te wakacje wybieram się na ten wolontariat. Mogłabyś mi pisać, co się dokładnie robi i jaki jest czas pracy?
zostawiam maila: [email]
pozdrawiam
Les petits frères des Pauvres accompagnent des personnes souffrant d’isolement, de pauvreté matérielle, de précarités multiples.
Ils interviennent aujourd’hui en priorité auprès des personnes âgées de plus de cinquante ans.
opieka nad staruszkami (mycie, przebieranie, przygotowanie posilkow etc) lepiej miec juz praktyke ze staruszkami albo dusze siostry milosierdzia
z tego co wiem to jednak powinni cie poinformowac przed wyjazdem co bedzie nalezalo do twoich zadan i oczywiscie na poczatku bedziesz pomagac komus bardziej doswiadczonemu (nie wiem natomiast jak tam jest z mieszkaniem i wyzywieniem) bo praca to jak juz wiesz jest bénévole
Pyt dot. Les petits frères czy konieczna jest dobra znajomośc francuskiego? Wystarczy podstawowa wiedza czy jednak trzeba znac jezyk biegle? pytanie do tych co byli.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka