autokary

Temat przeniesiony do archwium.
Hej
Jadę do do Francji jako au pair. Muszę dojechać do Nicei lub Cannes. Czy ktoś może polecić mi jakieś linie autokarowe?
czy we francji istnieją linie autobusowe-coś takiego jak u nas PKS?
Intercars chyba kursuje między francuskimi miastami a na pewno między Polską a francuskimi miastami. Odsyłam do strony intercars.fr
Jeśli z Warszawy lub Krakowa to Intercars ja jechałam w ubiegłym roku i muszę powiedzieć, że warunki spoko, jest bezpośredni do Nice bo do Cannes to nie wiem. POZDRAWIAM
Intercars ma przystanki w wielu polskich miastach. Jechałam trasą Kraków-Nantes. Ale autobus jechał z Przemyśla i dojeżdżał do Rennes. Stąd wnioskuje, że można by przejechac tez z jednego francuskiego miasta do innego.

No i trudno powiedziec czy jest to podróż bezpośrednia. Ja jechalam trzema róznymi autokarami. Zmiany autokaru były we Wroclawiu i Strasbourgu. Odcinek Wrocław-Strasbourg tak sobie. Pozostałe dwa super. Zwłaszcza jak w Paryżu wysiadła większość:P

pzdr
Coucou petit ange,mam do Ciebie pytańko - istnieje trasa Kraków-Nantes? to by był jakiś isnty cud bo jestem spod Krakowa i w te wakacje musze jakoś dojechac do Nantes! Byłam na stronie intercars i albo jestem slepa albo nie ma tam takiej trasy? Możesz mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć jakies info na ten temat, Ty wsiadałaś w Krakowie?
Bizz
Trasa dokładnie z jest z Przemyśla do Rennes. Wsiadasz w Krakowie i wysiadasz w Nantes
merci! a możesz mi powiedzieć ile mniej więcej płaciłaś za podróż z Krakowa do Nantes? Nie mam pojęcia ile taki przejazd kosztuje a na stonie niby mają być cenniki a nie ma! :/
ja płaciłam 378zł (marzec 2005)to było z jakąs zniżką chyba ze względu na wiek
hej byłam na stronie intercars, z Polski jest rzeczywiście wiele kursów do miast francuskich, ale z Francji wszystkie autokary wyjeżdżają z Paryża z tego co widziałam :/ czy to prawda?? Petit Ange, jeśli wracałaś również tym autokarem to wracałaś też z Paryża?? Nie było autokaru z Rennes?? taki by mnie bardzo interesował!! Ewentualnie z Nantes! Jeśli ktoś może mi pomóc bedę bardzo wdzięczna!
jest połączenie z Rennes, powiedz z jakim miastem (trasa) w Polsce to Ci podam możliwości, bo mam aktualny rozkład jazdy 2006 z Intercars
najbardziej interesowałoby mnie połączenie Rennes-Krakow lub Nantes -Kraków ( a może jest Tarnów?? lecz o tym nie marze nawet...:/) z góry dziękuje!:*
a więc sprawa przedstawia się następująco: wyjazdy w środy, piątki i niedziele z Rennes o godz. 6:00, z Nantes o 7:30, w Krakowie jesteś następnego dnia oczywiście o 16.00, w Tarnowie o 17:30. Po wszelkie informacje najlepiej jest kontaktowac się z biurem, bo na stronie internetowej nie za bardzo aktualizują informacje.
Voila :]
ah dziękuje niezmiernie!!!! ah niewierze, nawet w Tarnowie się zatrzymuje! ah szczyt marzeń!! heh
a jakie są ceny takiego właśnie przejazdu??
dokładnie nie wiem, ale myślę, że +/- 400 PLN, jak tylko w jedną stronę, i kwestia zniżki, itp. Jak napisałem, dodatkowe i pewne informacje to tylko bezpośrednio w biurze :] Pzdr
ok, dziekuje niezmiernie jeszcze raz!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa