ceny nad lazurowym!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
W tym roku wybieram się na wakacje na Lazurowe Wybrzeże. Nie wiem ile mam zabrać ze sobą pieniędzy. Czy orientuje się ktoś jakie są tam w ogóle ceny? Wiem wiem że olbrzymie ale nie takiej odpowiedzi sie spodziewam. Może ktoś z was niedawno wrócił lub tam przebywa. Ile kosztuje bochenek chleba/najtańszy obiad w restauracji( oczywiście nie chodzi tu o żadne luksusy-mam na mysli sytuację kiedy będę przymierać głodem i będę zmuszona iść do fast-food/puszka piwa/wino/drink w knajpce/soczek/owoce itp!!!
Czekam na odpowiedz!
Dzięki!!
Ania
czesc, ja teraz jestem na wakacjach na Lazurowym dokladnie w Nicei. Wiec tak jesli chodzi o ceny to bagietka 0.80 E, coca cola 2 E, kanapka 3.50 E, Wyjscie do resto zwyklego na pizze to koszt okolo 30 euro na 2 osoby Uwazam ze chyba najdrozej wychodzi transport jak chcesz sie przejechac pociagiem np. nicei do cannes to koszt rzedu 10 euro ze znizka. Bilet autobusowy w obrebie miasta to 1.30 E Jakis soczek pod parasolem na miescie to 4 do 6 euro. Popoludnie na prywatnej plazy to koszt rzedu 12 E.
Ja ze względu na ceny wybieram Grecję:) Nie dość, że cieplej, to i morze Egejskie czyściutkie:) Uwielbiam Francję, ale pomijając ceny:)
kolezanka chyba troche przesadzila
przejazd Nice Cannes to ok 7 euro w jedna strone bez zadnej znizki
poza tym w mac donald ceny juz sa nizsze niz w restauracji np salatka cezar kosztuje 5.60 coca cola 1.70
w piekarni bagietka 0.70 e
w supermarkecie ED croissants 10 sztuk 0.99 euro
paczka szynki 1.19 euro
mozzarella 250 g 0.99 euro
tunczyk w puszce 280 g 1.05 euro
to tak dla orientacji
mieszkam w nicei
szukajcie sklepow MONOPRIX tam sa niskie ceny, przyzwoite
co do Nicea-Cannes ok10euro w dwie strony znizka dla uczacych sie do 25roku zycie
mozna tez jezdzic autobusami, dluzej sie jedzie ale tamiej, 1,30euro za jeden przejazd
to samo do monako i innych miast
najdrozej jest na starowce i przy plazy, lepiej kupowac w supermarketach
pozdrawiam
Slyszalam o tym sklepie ED ale jeszcze nigdy go nie widzialam...
W okolicach Antibes chyba nie ma:(
Pozostaje Carrefour i pobliski piekarz...

Nie wiem czy mozna komus przyjezdzajacemu na Lazurowe podawac ceny z McDo... jak sie tu jest to trzeba sprobowac tutejszej kuchni a nie jakichs fast foodow. Owszem to spory wydatek, ale potem bedzie co wspominac!!!
Hmmm MONOPRIX-tanie?Uwazam, ze to jeden z drozszych sklepow spozywczych.W Monoprix kupuje kosmetyki i "lepsze" jedzonko.Wieksze zakupy robie w LIDLu i Lider Prise.Slyszalam tez o sklepie ED i slyszalam, ze faktycznie jest najtanszy.Jednak nie trafilam na niego nigdzie
Temat przeniesiony do archwium.