Lyon

Temat przeniesiony do archwium.
czesc.
Czy jest szansa na znalezienie pracy w Lyon przez osobe, która po francusku mowi komunikatywnie po angielsku calkiem dobrze i nie chcialaby zaczynac od zamiatania ulic? Gdzie powinnam sie udac szukajac pracy? Na co uwazac i czego unikac? Na razie wyjezdza moja rodzinka a ja nie wiem czy tez powinnam zaryzykowac taki wyjazd
HELP
Truskawa
Szanse zawsze sa.
szanse sa, ale najwiekszy problem stanowi tutaj pozwolenie na prace, najpierw musisz znalezc pracodawce, ktory musi wystapic o pozwolenie i wybulic ponad 300 euro, czeka sie do 2 miesiecy na to pozwolenie niestety.
jesli masz jakies pytania, pisz [email]
pozdrawiam i powodzenia
ela
Lyon, piekne miasto, moje ulubione. ta atmosfera hmmm.
Jeżeli chodzi o prace to nie jest to takie łatwe, przynajmniej dla polaków, chyba, ze ma sie super zawód np. informatyk, specjalista do spraw sieci, programista, czy inne, poszukiwane zawody nie związane z informatyką.
Trzeba znać jezyk, przynajmniej mnie się tak wydaje. Francuzi nie lubią angielskiego hmmm, są mało komunikatywni w tym języku !!!!
Ale nie warto sie zrażać, trzeba szukać, jak się chce....
Zaryzykuj :) Moze bede miala kolezanke... Pisalam juz na tym forum,ze bardzo chetnie poznalabym jakies dziewczyny w Lyonie, ale niestety nikt sie nie odezwal.Naprawde tak ciezko tu z Polakami? hmm,ja jestem tu prawie 8 miesiecy,pracy jak narazie nie mam i nie mam zadnej przyjaznej osoby,chocby do porozmawiania czy wyjscia na kawe. Moze znajdzie sie ktos :)? Moj e-mail: [email] Pozdrawiam wszytskich Polakow w Lyonie!Ania
czesc Ania, ja sie wybieram w pazdzierniku do Lyonu, wiec jesli jeszcze tam bedziesz, chetnie wysocze gdzies z toba.
buzia
ela

moj mail [email]
Ja jadę do Lyonu jutro na 3 miesiące:)
Są polacy w Lyonie, nawet sporo, jest konsulat tam można szukać pomocy (sa polacy przedsiębiorcy), ale praca dla nich to w gruncie rzeczy cieżka praca....
sam mam rodzinę w Lyonie, częściowo polską.
Pozdrawiam
Ciezka praca mnie nie przeraza,a milo by bylo pracowac z Polakami. Przyznam sie,ze w Kosulacie raz nawet bylam,ale na moje niesczescie byl akurat zamkniety :( Jakos sie nie zebralam,zeby sie wybrac poraz kolejny.I wlasciwie tez nie wiem o jaka pomoc ich prosic. Ci polscy przedsiebiorcy tez jakos ciagle przede mna sie ukrywaja ;( Ehhh... czy znajdzie sie ktos kto ma ochote wyjsc na basen w te upaly? Please! A moze wiecie cos o pracy,jakiejkolwiek,bo juz przestlam liczyc na znalezienie czegos w moim zawodzie (jestem archeolgiem,haha). Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich i odezwijcie sie,napiszcie maila..cokolwiek :) Ania
czesc, ja tez mieszkam w lyonie i chociaz dwa lata minely, nadal nie spotykam Polakow, a chetnie na kawe bym wyszla. Dlatego jesli tylko ktos ma ochote to ja tym bardziej kasia [email]
Czesc Aniu Widze ze mamy podobny problem jesli chodzi samotnosc w Lyonie tak wiec jestem jak najbardziej za malym wyskokiem na kawke , pozdrawiam . rowniez Ania
Mimo iż Lyon opuściłam jakiś czas temu, to jest to moje ulubione miejsce na Ziemi!!! rnWbrew temu co piszecie, ja spotkałam na mojej drodze kilku Polaków, niewielu ale Oni tam są:))) Ja najwięcej spotkałam na prefekturze, a póżniej przypadkowo gdzieś na mieście... ale jakaś magia w nas jest, bo się przyciągamy:) Radzę iśc do konsul;atu polskiego przy parku Tete d"Or, nie pamiętam nazwy ulicy...rnPozdrawiam wszystkich Lyończyków z wyboru i zazdroszczę Wam bardzo, że możecie tam byc...
hej
jestem od tygodnia w Lyonie i zostaje na dlugo,
moze sie spotkamy,
magda
czesc wam!!!Ja mieszkam8 lat w Lyonie chetnie poznam nowych znajomych.Dziewczyny piszecie ze nikogo nie znacie a przeciez tu jest pelno polakow.Moj numer [gg] .A tak wogule to jestem tez Ania
Lyon to najpiękniejsze miasto na świecie może niema takich zabytków jak Paryż ale ma coś takiego co przyciąga ludzi.Niemieszkam w Lyonie ale mam rodzine w lyonie i jestem tam często i po każdym wyjeżdzie z tamtą kręci się łezka w oku zazdroszcze tym co teraz tam są.Ale jeszcze tylko rok studiw i też jade tam na stałe najprawdopoobniej.Acha jeśli chodzi o prace to jeśli sie ma wykrztałcenie w kierunku informatyk to niema żadnego proplemu ze znalezieniem jej ale nawet jak ją znajdziemy to czeka nas wiele formalności
Lyon jet cudowny!!! pracowałam tam jako fille au-pair przez 2 mies, wspaniałe miasto. jedyne co to powinnaś uważać na zaczepiających mężczyzn nas tekst: przepraszam, czy ja ciebie nie widziałem przypadkiem na uniwesrytecie, itp. ten sam gośc mnie zaczepiał, tylko z innym tekstem tego typu... i nie był to zwykły podryw, tylko szukanie dziewczyn z europy wschodniej.... było to zdaje sie na rue de la republique, pod fnac - kręci się tam takich pełno
SZUKAM KOGOS DO PRACY W BIURZE
MOZE JESTES ZAINTERESOWANA
[email]
MAM PRACE W BIURZE.
MOZE JESTES ZAINTERESOWANA
[email]
Cześć. W jaki sposób możn załapać się do pracy przy winoroślach?Kogo zapyać? Gdzie pojechać? Pozdrawiam
na tych kolesi trzeba naprawde uwazac...a kreca sie nie tylko na rue de la republique,w metrze,centrach handlowych, wszedzie...i sa strasznie nachalni..
szukam Polakow i przez przypzdek tak jak ktos tu pisal jeszcze ich nie znalazlam..zostaje tu do poczatku lipca a nie chce sie tak ciagle nudzic sama..moze ktos tez ma taki problem??z checia poznam nowych ludzi:)
[email] piszcie:)
Hej Gruca, czy nadal szukasz kogoś do pracy w biurze. Jesli tak to mozesz napisac mi coś więcej na e-mail [email]
je jestem zainteresowana bardzo:) jakietrzeba spełniac wymagania? czy bardzo dobry francuski i obywatelstwo francuskie wystarcza? moze od czerwca do wrzesnia.
je jestem zainteresowana bardzo:) jakietrzeba spełniac wymagania? czy bardzo dobry francuski i obywatelstwo francuskie wystarcza? moze od czerwca do wrzesnia.
czesc,
Wybieram sie z chlopakiem do Lyonu na przelomie wrzesnia/pazdziernika 2007. Chciałabym sie dowiedziec: czy ciezko jest znalezc prace z dosc dobra znajomoscia j.francuskiego? Gdzie moglabym jej szukac? Czy znasz moze jakies tanie i bezpieczne hoteliki? Albo cos w tym rodzaju. Bardzo dziekuje za wszelkie informacje. moj email: [email] Pozdrawiam serdecznie.
szukam pracy przy zbiorze winogron prosze podajcie jakies namiary moj email [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Egzaminy