internet

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
W naibliższym czasie wybieram sie do pracy do Francji (na 6 mięsięcy) i potrzebuję informacji na temat możliwości korzystania z internetu. Bedę miała z sobą Notebooka. Chodzi mi o to jakie są tam możliwości korzystania z dostępu do neta. Jakie są ceny za dostęp, i czy wykupuję sie np.dostep w formie abonamentu z tym ze...czy umowy tak jak w polsce podpisuje sie na rok, dwa...bo mnie interesuje na 6 mięsięcy...chciałabym mięć stały kontakt z rodzinką:)Będę wdzięczna za wszelkie informacji na ten temat. Może ktoś mi podsunie jakieś rozwiązanie. Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziekuję.
bardzo mi zalezy na tych informacjach...czy nikt nie wiem jak sprawa internetu tam wyglada??
Umowe podpisuje sie na rok. Niestety zwykle z FranceTelecom i Wanadoo.
W zaleznosci od tego gdzie bedziesz; rozejrzyj sie za bezprzewodowym netem!!

Na Lazurowym korzystam na uczelni i... w pralni:)
dziekuje bardzo:)za odpowiedz...:)
jak w Polsce wykupisz sobie bezprzewodowy internet w orange(jeżeli masz laptopa) za chyba 60 zł/mies to transfer będziesz mieć coprawda słaby, duzo wolniejszy niż 128 kb/s ale najprawdopodobniej bedziesz mogła korzystać z niego przez ten okres we Francji oczywiście jeżeli znajdziesz się w zasięgu Orange, tylko nie jestem pewnien czy za to nie uiszcza się dodatkowych opłat, pozdrawiam