Praca

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Próbuje załatwić sobie prace na winobranie przez pośrednika i on 2 tygodnie przez wyjazdem prości o wpłate na jego konto pieniędzy załatwim to pierwszy raz czy jest to możliwe żeby tak było bo z tego co słyszałam przez wyjazdem nie płaci się żadnych pieniędzy

Prosze o odpowidź

Z góry dziękuje
Osobiscie nie mam zaufania do zadnych posrednikow-cwaniakow, ktorzy chca zobaczyc pieniadze, zanim ty poznasz swojego pracodawce ;)... Znasz kogos, kto dzieki pomocy tego goscia (czy "firmy") pojechal do pracy? Znasz adres tego miejsca, w ktorym masz pracowac? Uczciwym posrednikom najczesciej placa pracodawcy, ktorzy korzystaja z ich uslug, cos mi tu nieladnie pachnie. Ile ten posrednik rzada od Ciebie pieniedzy?
whiskyandsoda ma racje, dowiedz sie o jakies namiary na tego pracodawce i najlepiej tam zadzwon. Fakt-NIE MA PLATNYCH POSREDNIKOW WE FRANCJI (no chyba ze jakies wyjatki), ale zawsze sie to odbywa tak, ze pracodawca zglasza potrzebe np: potrzebuje pilnie 10 pracownikow sezonowych, zleca poszukanie chetnych osob firmie posredniczacej, a nastepnie, gdy taka firma znjadzie te osoby, pracodawca placi za wykonana prace (zlecenie) posrednikowi. Pracownicy natomiast nie placa kompletnie nic takiemu posrednikowi.
Ja bym na twoim miejscu obadala sprawe-bo rzeczywiscie nie ladnie pachnie...
witam

żąda około 500zł
to oszust!za posrednictwo sie nie placi!jak go znalazlas w gazecie albo na necie to odpusc sobie ten wyjazd.wiecej stracisz niz zyskasz.
Daj sobie z nim spokoj, bo tylko stracisz 5 stowek...
Cześć TURBO, czy to jest może [email] bo ja od niego mam podobną ofertę
Czesc ja tez bym odpuscil sobie tego goscia. Na pocieszenie jesli znasz mniej wiecej francuski (w stopniu umozliwiajacym porozumienie sie z Francuzami) to mozesz przylaczyc sie do mojej ekipy. Ja i 3 znajomych jedziemy na winobranie pod koniec sierpnia lub ewentualnie na poczatku wrzesnia. Mamy samochod i jedna pewna prace mniej wiecej od 5 wrzesnia. Nie znamy jednak francuskiego przydalby sie nam ktos z francuskim. Jesli jestes badz ktos inny jest zanteresowany napisz. Moj mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa