Prosze o pomoc w znalezieniu pracy.

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o pomoc w znalezieniu pracy jako opiekunka do dziecka lub pomoc domowa najlepiej okolicach Lyonu ,ucze sie francuskiego .Moze ktos slyszal o jakiejs pracy ,dziekuje.
Czesc!
Co prawda niewiele wiem o pracy w Lyonie, ale wiem, ze jest taka bardzo fajna stronka pomagajaca znalezc prace, mozesz dac tam ogloszenie i wtedy odezwie sie do Ciebie jakas chetna rodzinka. Ta stronka to:
http://www.bebe-nounou.fr/default.htm?country=FR
Dziekuje ,za pomoc skorzystam z tej stronki moze sie uda
sluchaj, wywieszaj ogloszenia w supermarchés (wiekszosc ma specjalne tablice na takie gogloszenia), i w "boulangeries" -ja tak wlasnie znalazlam moje pierwsze zajecie we Francji... to dziala, bo moje kolezanki tez tak robily,
a co to jest??
"PIEKARNIA" ten pomysl dziala !!powodzenia
A co to znaczy ,Piekarnia , moze cos wiecej na ten temat poprosze ,dziekuje
chyba chodzi o to ze mozesz wywiesic ogloszenie ze poszukujesz pracy w piekarniach i supermarketach :)
Witam:) ja tez szukam pracy we Francji..typowo na wakacje (lipiec, sierpien, wrzesien).Jesliby ktos z zacnych forumowiczow mial jakies informacje na ten temat i zechcial sie ze mna nimi podzielic, bede dozgonnie wdzieczna;)

[email] lub [gg]

Pozdrawiam
Klaudyna

aha, znam francuski na poziomie komunikatywnym oraz anglais - niveau courant:)
Hej! Znalazłam na stronce bebe-nounou kilka fajnych ogłoszeń tylko żeby miec dostęp do nr kontaktowych trzeba wykupić jakis abonament. Jak mam to zrobić? Mam wrażenie że sprawa jest trudna jesli chodzi o osoby z zagranicy co jest dziwne bo te przecciez stronka dla filles au-pair. Przez tel nie moge bo nie ma nr dla Polski. Jest jeszcze możliwośc przez jakies dwie firmy francuskie ale ja nie mam z nimi nic wspólnego. Z telecom tez nie. Jak Ty to załatwiłaś?
wiesz co ja znalazlam rodzine przez findaupair.com czy cos takiego ale na tej stronie tez bylam zalogowana i kilka osob sie do mnie odezwalo ze szukają operki.

To jest generalnie tak ze to rodziny wykupują abonament. ale ty tez pewnie mozesz jesli masz taką specjalną karte Visa na ktorej z tylu jest taki dlugi numer.

Ja byłam zalogowana na 3 stronach i rodzinke znalazlam dosc szybko mimo tego ze doswiadczenia z dziecmi wielkiego nie mam.

Zycze powodzenia:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia