Praca w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich,
za 2 tyg wyjeżdżam do Paryża i mam pytabie do ludzi którzy już tam są i pracują lub byli.
Czy są duże trudności w znalezieniu pracy przy sprzątaniu mieszkań? Słyszałam, że nie jest aż tak trudno i jakie są wymagania dotyczące języka. a moze ktoś zan jakieś miejsca gdzie mozna znaleźć takie oferty lub kogoś kto potrzebuje osoby do sprzątania (czyli femme de menage dobrze napisałam?), albo coś innego dla osoby co jezyk zna nienajlepiej, chybaże angielski, bo ten to znam dobrze.
Pozdrawiam:)
hej nikt nie pracował w Paryżu? odp prosze:)
zawsze mysla ze jest latwo!!! nie jest latwo !! chyba ze masz duzo znajomych co to robia i ci cos odstapia!! a jezyk to min.komunikatywny!!! angielski to ci raczej nie pomoze do sprzatania .maja wlasnie na rynku rumunki i bulgarki co nam polka prace zabieraja bo biora polowe tego co my biezemy czyli 5 euro za godzine . TEN RYNEK JEST ZAPCHANY .wiem cos o tym zyje w paryzu przeszlo kilka lat .ale powodzenia cuda sie zdarzaja.
a ja mam pytanie. czy łatwo jest dostać prace w Paryżu osobie która mieszka obecnie w Polsce ale ma obywatelstwo francuskie i gada po francuski świetnie. Prace na 3 miesiace na wakacje, nei wiem jakas knajpa itd. No i jakie sa zarobki..... Z góry dziekuje za odp
jesli masz obywatelstwo a do tego swietnie znasz jezyk to prace masz od zaraz, wystarczy, ze poszukasz i omija cie cala procedura zalatwiania pozwolenia na prace wiec mozesz zaczynac od zaraz a w restauracjach na wakacje jest zapotrzebowanie stawki to ok.11[tel]€ zalezy gdzie trafisz POWODZENIA
o kurcze to wszystko powoli mi sie rozjasnia.... uparłam sie jechac ze znajomymi na czarno do angli... Ale chyba nie ma sensu widze. Nie bardzo chcialam do Francji(chociaz kocham ten kraj bo spedziłam tam całe dzieciństwo) bo nikt ze znajomych nie zna francuskiego ale nie zawsze sie ma to co sie chce:) dziekuje za odp:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa