Au Pair - ryzyko?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam 17 lat i przez neta znalazłam rodzinę, która na 1,5 miesiąca jedzie z dzieciakami nad morze i chciałaby żebym się nimi opiekowała.

I teraz mam taką prośbę - co mi radzicie? jechać? to jest trójka dość małych dzieci, w ogóle nie znam rodziny, nie wiem czy dam sobie radę, nigdy nie byłam jeszcze na takim wyjeździe... Wiem, to ma być moja decyzja, i na pewno będzie, ale chciałabym znać zdanie Doświadczonych Operek:)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ola.
a gdzie znalazlaś tę rodzine?? na jakiej stronie!!?? dobrze zansz fr?? masz jakies certyfikaty??
takie wakacje z jedenj strony sa fajne, z drugiej uciazliwe, bo bedziesz praktycznie 24h na 24 z rodzinka ktorej nie znasz...

wszsytko zalezy od twojego charakteru, latwosci w adaptacji do ludzi , cierpliwosci do dzieci no i od rodzinki tez

koniecznie ustal liczbe godzin na dzien jakie masz pracowac i niech to bedzie jasno ustalone, to wtedy bedziesz mogla sie od nich oderwac w wolnych godzinach, to bardzo wazne!
a taki wyjazd to super okazja, wiele dziewczyn szuka czegos na krotki pobyt, na wakacje i tylko nielicznym sie to udaje, bo wiekszosc rodzin bierze au pair na dlugie pobyty,

powodzenia
Z adaptacją do otoczenia i ludzi raczej wiekszych problemów nie będzie:) Jedyne czego się obawiam to tego że nie dam rady językowo (jestem na poziomie matury rozszerzonej z fr, ale certyfikatów żadnych nie mam) no i że rodzince nie spodoba się to jak będę pracować...
Godziny pracy już ustalone - 6 dni tyodniowo w tym wolne popołudnia i niedziele.
To źle myślisz że sobie nie poradzisz językowo. Ja jakoś dałem sobie rade z Polską ortografią.)))
Olciq jesteś w takim roczniku który po skończeniu studiów doczeka się zmian w Polsce wiec radze ci nie brać prac typu 3d)))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa