Temat przeniesiony do archwium.
Hej
Czy ktoś z was wyjeżdżał może jako fille au pair(raczej na okres letni) z biura Tibouchka (tibouchka.com)???
Chodzi mi o to ile kosztuje frans d’inscrtiption i czy agencja zapewnia ubezpieczenie.
W zeszłym roku wyjeżdżałam z Tibouchka na wakacje do Francji. Wpisowe to jakieś 200 złotych. Ubezbieczenie mamy unijne, tzw karta EKUZ, którą można dostać w NFZ za darmo. Wiem, że jest ważna za granicą, bo sama miałam to nieszczęście jej użyć (operowano mi wyrostek). Ogólnie całą organizacja spoko. Szybko i bez problemów. Ostrzegam tylko, że francuskie dzieciaki są naprawdę rozpuszczone i potrzeba dużo cierpliwości i charyzmy. Poza tym ja trafiłam w fajne miejsce - nad zatokę Biskajską i praktycznie codziennie byłam na plaży. Polecam wyjazd z Tibuchką i myślę, że jeśli się zdecydujesz, będziesz zadowolona.
Dzieki bo nie bardzo zrozumiałam.. na stronie jest napisane tez ze wyjazd to 40 zapis + 100 placement. Ale jak mowisz ze 200 to tanio jak na wyjazd letni ….
Wyjechałam już z pol au pair tez tanio, ale nie byłam zadowolona, bo nie zostałam ubezpieczona na cały rok!
Czy to spotkanie to jest konieczne o którym piszą-rozmowa czy się nadaje ...?i czy mozna wybrac miasto ?Możesz mi dać maila bo mam sporo pytań ;)))
pa
Cześć.
Mam pytanie odnośnie biura Pol Au-pair: w te wakacje również chciaabym sie wybrać jako au-pair, ale dostaam jedna propozycję rodziny i ja ją zaakceptowalam, ale oni jeszcze mnie nie; więc poprosilam o jeszcze jedna propozycje rodziny i oni mi dali jakas rodzinkę co ma czwórke dzieci, wiec ja chcialabym ja odrzucić. Ale oni mi napisali, że jesli odrzuce to nie gwarantują mi znalezienia innej rodzinki. Więc chcialabym się dowiedziec ile ofert Ty dostalas od nich, i ilu osobawa (tzn. ile dzieci) rodzinką sie opiekowalas. pozdrawiam
Genaralnie to powinni ci znalesc nie zaleznie od tego ile razy odmowilas. W koncu im placisz. Pan z pol au pair jest spoko ..U mnie to bylo troche inaczej najpierw dostlaam ze 4 oferty na komputer do obejrzenia, ktore nie za bardzo mi sie podobaly, potem rozmawiaalm z jedna rodzina to mnie nie chciala i potem znalazlam swoja .. Trwalo to okolo m-c . Byla to rodzina z dwoja dzieci. Jesli chcesz cos wiedziec to podaj adres to ci chetnie opisze ...
adres: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa