Komórki we Francji ;) Pomocy!

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
Mam wielką prośbę :) Chciałabym sie dowiedzieć,która francuska sieć jest najlepsza :) W lipcu wybieram się na 3 tyg. do Francji,nie chciałabym włączać roamingu,bo w tamtym roku nie mogłam nawet odebrać połączenia,dlatego w tym roku wole kupić sobie jakiś starter francuski:) Dlatego stąd moje pytanie,jaka sieć ma najtańcze smsy zagranice,szczególnie do Włoch i Polski :) I w jakiej cenie jest taki starter,cena za min. połączenia i smsa :) Bardzo Was proszę o pomoc :) Pozdrawiam
najpopularniejsza tam jest orange i pewnie wiekszość Ci poleci orange:)
hej!
polecam orange ale taki pakiet startowy tutaj nie jest za 12 zl jak w Polsce tylko za ok.30 euro,sms nie sa drogie ok.0,20 a polaczenia ok.1 euro za minute do europy...karte musisz doladowywac co 2 tyg. po 10 euro...
Do Basibb
Mam jeszcze takie pytanko,czy jak już kupie sobie ten starter za 30euro,to tą kwotę bede mogła juz wykorzystac,na połączenia i smsy,czy jeszcze osobnoi bede musiała doładowac konto,zeby móc dzwonić i pisac?
Kurde ;/ 30 euro to duzo kasy.. a są jakies tansze sieci niz Orange? bo w sumie nie opłaca mi sie tracic 30 euro na 3 tygodnie ...
No niestety tam sama karta kosztuje 30 euro. Ja w zeszlym roku kupilam telefon i karte za okolo 55 euro bo lepiej sie oplacalo niz sama karte (oczywiscie telefon bez zadnych rewelacji) ale w sieci SFR i tam mialam okolo 6 euro na rozmowy i to wszystko. reszte trzeba doladowac. I w orange jest podobnie. dwa lata temu kupowalam karte za 30 euro i tam z tego nic nie mialam do wygadania. pozdrawiam i zycze milego pobytu we FRancji!!!!!!!!!
W tym wypadku może lepieć dzwonić z karty telefonicznej. Poczytaj sobie więcej na: www.francuski.ang.pl/karty_telefoniczne_we_Francji_946_html
ja Ci polecam VIRGIN MOBILE, nie rozumiem dlaczego wiekszosc poleca orange, wiem ze jest popularna ale nie najtansza... Ja w zeszlym roku kupilam sobie karte VIRGIN za 15 euro i w tym mam 5 euro do wykorzystania (11min lub 50sms) nie wiem jak teraz to wyglada, ale nie powinno byc zbyt duzej roznicy. Potem jak chcesz na dluzej to musisz sobie doladowywac, najtansza za 10 euro wazna jest 3 miesiace i masz 23 min lub 100 sms. Ta ilosc min i sms jest podana jesli korzystasz we Francji, jesli chodzi o koszt za granice to do Polski to ok 1.00 euro za min rozmowy a sms 0.30 euro. A jak chcesz duuuuuzo plotkowac ale tylko na stacjonarny to polecam Ci kupic w kiosku karte zdrapke "Megacall Europe de l'East" za 7.5 euro i masz ok 250 min na przegadanie i nie potrzebujesz dodatkowej karty do automatu bo z tej zdrabki dzwonisz na bezplatny nr.
No to chyba tyle, dokonaj najlepszego wyboru, powodzenia i pozdrawiam
Hm.. Mi w sumie ta karta potrzebna jest tylko po to zeby dzwonili do mnie :D Dokładniej mówiąc to z Włoch :) bo w roamingu to ja za to jeszcze musze płacic a jakbym miała starter francuski to luzik :p
ja rowniez polecam orange.kupujac starter za 30 euro masz 5 na wydzwonienie i smsy
nie polecam SFR bo w wielu miejscach nie ma zasiegu.
tak ja tez polecam orange, mam abonament franc i mam taniej do polski:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka