Paryz - wszelkie info :)

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich :D zbieram wszelkie info na temat Paryza zwlaszcza od ludzi ktorzy byli i chca sie podzielic swoim doswiadczeniem ;) interesuje mnie gdzie mozna wyjsc (puby, kluby) ,dobrze i tanio zjesc ;) ,zaopatrzac sie w rozne produkty uzytku codziennego ;) , kupic pamiatki ,jakies ciuszki ;), co warto zobaczyc ;) . W szczegolnosci chodzi mi o konkrety ( adresy, miejsca ). Podzielcie sie swoja wiedza ;) z gory dzieki :) pozdrawiam jak nie chcecie sie wypowiadac na forum czekam na maile : [email] :)
ej no nie wierze, ze nic nie wiecie ;P
hehe ja wiem sporo. mieszkam w paryzu od 3 lat, ale chcesz tyle informacji na raz ze pewnie nikomu nie chce sie pisac. tanie sklepy z zywnoscia to Ed, G20, Franprix. Do pubow chodze zwykle na metro Chatelet, lub Chatelet Les Halles, - sa tam bary rockowe, drogi pub guinness-ale koncerty sa na zywo w kazda noc i zabawa jest swietna, oraz irish puby, ktore uwielbiam. albo na Saint - Michel - tam takze jest tani bar i swietny hehe, pelno tego jest. zalezy kto jakiej muzyki slucha i jakich ludzi chce widziec;]
do zwiedzania polecam wlasnie centrum paryza, metra ktore wyzej wymienilam. no i wszystkie znanie na calym swiecie miejsca - wieza eiffela,czyli champ de mars - gdzie czesto robimy pikniki, champs elysees - gdzie jest kuuupa ludu, la defense - gdzie jest nowoczesny luk, park buttes chaumont obok ktorego mieszkam, dzielnica artystow gdzie stoi sacre coeur. no i oczywiscie notre dame, a na brzegach sekwany tez mozna usiasc i popiknikowac:)) pelno tego jest...
co do ciuchow... hmm mozna jechac na la defense - tam jest ogromne centrum handlowe - centre commercial - nazywa sie Quatre Temps - tam jest pelno butikow i drogich i tych tanszych. albo na chatelet - les halles - ja np chodze do pimkie, jennyfer, h&m, camaieau, i tym podobnych, ale w polsce wiem ze tez sa niektore hehe:) sorka ze tak chaotycznie ale spieszylam sie. pozdrawiam
No na pewno warto zobaczyć widowisko „ Nie lękajcie się. Jan Paweł 2” Roberta Hosseina. Spektakl będzie grany w paryskim Palais des Sports do 4 listopada.
http://www.palaisdessports.com/index2.asp
Ciekawa recenzja ukazała się w „Le Monde”:

[email]
Co do ciuchów to polecam sklep Tati na Barbesie / metro 2 , Fabio Lucci na boulvard de menilmontant tez metro 2 oraz / tu juz drozej sklepy znanych marek na chatlet :) pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia