Praca/Staż we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:)
Zna ktoś z was może jakieś agencje pośrednictwa pracy we Francji czy coś takiego? Chciałabym wyjechać na rok do pracy, do Francji, w charakterze kelnerki. Nie chcę jechać w ciemno i szukać na miejscu, dlatego wolałabym załatwić coś już w Polsce. Tylko że jak do tej pory, to jedyne oferty jakie znalazłam to oferty dla fille au pair...
Z góry dzięki za wszystkie informacje,
Pozdro:D
Trudno jest ze wzgledu na wymog posiadania pozwolenia o prace, a zeby je dostac, to nie lada wyczyn, masa papierkowej roboty i cierpliwosci. Jesli chodzi o fille au pair, to one maja inny status i dlatego takich ofert jest pelno.

Ogladaj po prostu strony www.aaby.pl, pracuj.pl, jest forum polonijne http://www.wirtualnafrancja.com/annonces/index.php?setlang=pol, gdzie czesto sie pojawiaja oferty z roznych regionow Francji.
mozesz probowac po prostu przez ANPE: www.anpe.fr, ale pamietaj, ze jesli nie masz pozwolenia o prace, to zajmie Ci to troche czasu, zeby cokolwiek znalezc
polki moga pracowac takze jako kelnerki, w barze, czy w pubie, badz nawet w sklepie z ciuchami. nie potrzebujemy do tego pozwolenia na prace. mieszkam w paryzu od 3 lat i wlasnie zmieniam prace, chce pracowac w butiku jak h&m, lub cos w tym stylu.powodzenia
Lomith, czy mogłbyś skontaktować się ze mna mejlowo? Tez mieszkam w Paryżu ale ze znalezieniem pracy u mnie kiepsko. W sumie to byłam (jestem) przekonana, że o legalna pracę tutaj bardzo ciężko ale jak widzę, Ty masz inne doświadzczenia w tej materii, mogłabys się nimi podzielić? Będę bardzo wdzięczna. Mój adres - [email]
Jesli Twoj ewentualny staz ma miec charakter jezykowy i szlifowania Twojej profesj.... nie bede sie rozwodzil. Podaje Ci moje namiary: +4179 489 47 67.Moja strona internetowa to www.aubergedetrelex.ch.
To nie Francja, ale po francusku sie porozumiewa w tej czesci Szwajcarii. Daj znac.
Pozdrawiam goraco i do uslyszenia.
PILNIE POSZUKUJEMY KELNERKI Z DOŚWIADCZENIEM I ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA FRANCUSKIEGO DO ATRAKCYJNEJ PRACY NA KORSYCE W EKSKLUZYWNEJ RESTAURACJI.
WYMAGAMY TAKŻE DYSPOZYCYJNOŚCI PONIEWAŻ WYJAZD JEST BARDZO PILNY.
OSOBT ZAINTERESOWANE PROSZĘ O NADSYŁANIE CV NA ADRES:
[email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia