mieszkanie w Lille

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, piszę z zapytaniem, czy mógłby mi ktoś pomóc znaleźć mieszkanie w Lille. Chodzi mi o mieszkanie 3-pokojowe dla 3 studentek. Może ktoś jest w Lille i mógłby mi pomóc, albo może znacie jakieś strony z ofertami mieszkań do wynajęcia.
Tak na 100% się nie znam, ale... właśnie stamtąd wracam i... może uda się cos znaleźć w akademikach? Wtedy proponuję zajrzeć na strony CROUSu. Sporo ich zostało na wakacje, ale i sporo wyjechało, chyba jest możliwość zamieszkania dla kogoś z zewnątrz.... Chyba że musicie koniecznie mieszkać w 1 pomieszczeniu;) Może znalazłby się ktoś, kogo znam,kto mógłby przechować 1 osobę, ale z większą ilością byłoby gorzej...
Witam. Z CROUSem niestety nie wypalilo, kolezanka pisala, ale nie przyznali jej akademika ;/ Najpierw szukalysmy mieszkania, ale teraz zastanawiamy sie nad wynajeciem domu niekoniecznie w centrum Lille.
A przeczytalam w jednym z postow, ze bylas w Lille3. Co tam studiowalas? Bo ja we wrzesniu zaczyman FLE na M1. Moglabys mi po krotce opowiedziec, jak Ci sie tam zylo, czy bylo ciezko itd..?
Jakbys mogla, to napisz na maila: [email]
Z gory dzieki.
Napisałam:)
sommeil, mój e-mail to [email] Proszę Cię napisz mi gdzie mogę znaleźć pokój w Lille, bo zostało mi kilka dni do wyjazdu, a ja ciągle nie mogę znaleźć pokoju :/ Z góry OGROMNE podziękowania ;)
Witaj Sommeil, czy mogłabyś mi też pomóc w szukaniu mieszkania w Lille?
Gdzie mam uderzać przede wszystkim, by mieć pewność, że dostanę dobre mieszkanie?
Jakie sposoby wynajmowania są najkorzystniejsze?
Ja do Lille jadę na semestr zimowy 2009/2010 i będę studiować w IESEG.
Za wszelkie info, z góry MERCI ! ;-)
Witam wszystkich,

Wiem że wątek stary, ale jeśli ktoś przypadkiem ma pokój/ kawalerkę/ niedrogie mieszkanko do wynajęcia w Lille lub okolicach, albo o takim słyszał, bardzo proszę o kontakt: varsovienne#orange.pl. Oczywiście zamiast # wstawić małpkę :-) Potrzebuję na 4 miesiące od kwietnia, szukam już i szukam, a wszędzie nie odpisują albo odprawiają mnie z kwitkiem, trochę dlatego, że wolą Francuzów, a trochę, bo nie mam gwaranta...

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia