bilety na komunikacje miejska w paryzu

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!!
Mam do was pytanie:za 3 tygodnie bede sie wybierac na weekend do paryza, czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge kupic bilet na komunikacje miejska na 2 dni??bo ktos mi powiedzial ze mozna takie kupic, bo pojedynczych biletow nie oplaca mi sie kupywac...wtedy ma sie nieograniczony przejazd metrem,autobusem itp.po paryz??mozecie mi o tym napisac kilka szczegolow??czy sa jakies ograniczenia??tzn.na jakies poszczegolne dzielnice czy ten bilet jest na caly paryz??i czy do tego biletu potrzebne jest zdjecie??bylabym wdzieczna gdybyscie sie jeszcze mniej wiecej orientowali w cenach...dla wszystkich jest taka sama czy sa jakies znizki??ogolnie to ja mam 19 lat i karte euro26...prosze o odpowiedz.piszcie albo tu albo na [gg]
dzieki
pozdrawiam;)
jeśli chodzi o kartę euro26 to we Francji podobno zniżek w sklepie na ta kartę otrzymać nie można, ale nie wiem jak z komunikacją. Sama jestem ciekawa.
W przypadku zniżek karta euro 26 nie była honorowana w 2006 roku we Francji. Trzeba sprawdzić w przepisach, ale wydaje mi się, że w tym roku będzie podobnie. Daje tylko ubezpieczenie. Wydaje mi się, że zniżki są tylko z kartą ISIC.
jeśli masz zamiar podrózować po Paryżu w weekend, proponuje zakup biletu ticket jeunes jesli chcesz sie poruszać po samym centrum, bedzie cię on kosztował 3, 20 euro, im więcej stref tym bilet drozszy, jednak działa on na metro autobusy i co tam jeszcze, ale tylko w tych strefach. Musisz tez pamietać żeby tam napisać datę kiedy ten bilet jest ważny i swoje imie i nazwisko.

Mozesz tez kupic bilet Paris visite na dwa dni te same trzy strefy bedą cię kosztować 13,95 euro

wiecej info mozesz zanleźć na stronie: http://www.ratp.info/touristes/index.php?langue=fr

jesli masz jeszcze jakies pytania wal jak w dym : moje gg to 2238405