LYON!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Salut! Polacy w Lyonie, odezwijcie sie:) Moze jakies spotkanko?
Mam na imie Ania i od miesiaca mieszkam w Lyonie, w samym centrum praktycznie. Studije w CNSMD i jesli ktos ma ochote porozmawiac zostawiam mojego maila, [email]
witam cie jestem mirek tez mieszkam kolo lyon w couzon ja tutej pracuje i wszystkie soboty i niedziele mam wolne i czasami jest mi smutno niema z kim porozmawiac po polsku w pracy rozmawiam po niemiecku w polsce mieszkam w tychach
moze kiedy gdy bedzie ladna pogoda to sie spotkamy w lyonie
moj adres elbeko @wp.eu tel 669534307 do uslyszenia lub zobaczenia
pozdrawiam mirek
A co robisz w Couzon? Ja pracowałem tam kiedyś przy renowacji apartamentu.
Obecnie jestem w Grenoble.

Gros bisous pour tout le monde:)
czesc
ja pracuje jako automatyk wykonujemy serwis i modernizacje systemow sterowania pociagami TGV a poza tym w chwilach wolnych pracuje prywatnie jako elektryk pozdrawiam cie mirek
czesc czy jestes nadal koło lyonu
witam teraz jestem w Polsce ale wracam do Francji 15/07/08 to możemy porozmawiać mój tel 669534307 lub napisz coś na elbeko @wp.pl pozdrawiam mirek
czesc
jestem w Lyonie od tygodnia i zostaje do konca lipca. Przyjechalam na nauke w Alliance. Tez chetnie spotkałabym się z jakimiś polakami. Moj mail [email] [gg]
czesc aniu:)
ja mieszkam w st dider kolo lyonu jestem au pair i mozemy sie spotkac jesli jeszzce masz ochote napisalam ci wiadomosc na e-maila:)
do uslyszenia jak co:)
pozdrawiam
natalia
czesc,
ja bede w Lyonie prawdopodobnie od 1 czerwca , juz nie moge sie doczekac
czy ktos tez bedize wtedy w tym fantastycznym miescie?
pozdrawiam
czesc ja bede w lyonie w tym czasie:):)
wiec jak bedziesz to moze uda nam sie spotkac:):)
wyzej masz moje dane wiec mozesz napisac jak cchcesz i pokonwersujemy:)
pozdrawiam:)
hej!! ja bede w lyonie podczas swiat wielkanocnych, ma moze ktos ochote na spotkanie?? prosze o kontakt: [email]

Karolina
Czesc, ja jeszcze w Polsce ale zdecydowana jestem na wyjazd. Macie moze jakies namiary na prace dla chemika w Lyon? a jesli nie to napiszcie gdzie sie najlepiej zaczepic i czy da sie co zorganizowac zanim sie wyjedzie? W Polsce prace i nie chcialabym wyjezdzac w ciemno.
Pozdrawiam
Witam.
Ja w Lyonie będę od lutego do końca maja:) na wymianie studenckiej w Uniwersytecie Lyon 2 Lumière. Moj email: [email] Pozdrawiam:)
czesc ja w Lyonie bede dopiero na poczatku czerwca
jesli chodzi o prace dla chemika to wlasciwie nie mam pojecia,a le mysle ze jesli znasz dobrze francuski to nie powinno byc problemu ze znalezieniem pracy w tej dziedzinie
musisz poszukac na neice na odpowiednich stronach , umiescic ogloszenie a na pewno sie cos znajdzie . a kiedy zamierzasz wyjechac do lyon?
Generalnie to kiedy sie uda :), chce dodatkowo zrobic sobie kurs florystki moze z tym zawodem bedzie lepiej. Kurs konczy sie za jakies dwa miesiace wiec wtedy juz bardzo intensywnie bede szukac czegos :) macie moze informacje ile kosztuje wynajecie mieszkania w Lyon ze wszystkimi oplatami?
wiem, że np. jeśli chodzi o appartement (kawalerka) w granicach 500-550euro
Dzięki :) mam nadzieję, że do wyjazdu dojdzie i to w niedługim czasie ;)
no ten Lyon nie jest taki zły... :P
tylko piwo drogie... przynajmniej przy bellecour ;)

może ktoś polecić jakieś dobre szkoły językowe, bo jak już tu jestem to można by się pouczyć francuza nie tylko życiowo, ale i profesjonalnie?? ;)
hejka, jestem w lyonie od paru tygodni. chetnie bym sie spotkala z rodakami przy piwku :) !! jesli macie ochote na spotkanie prosze o kontakt na [email] pozdrawiam, justyna
hej, ja planuje kurs w alliance francaise. ale na razie zdania nie mam, jako ze zaczynam dopiero od wtorku ;)))

moze ktos ma doswiadczenie jesli chodzi o ta szkole??
siema

to piwo to jeszcze aktualne?? :P
ja się zapisuję na listę... nie zwykłem odmawiać spożycia ;)
może jakaś "zorganizowana akcja"??
ktoś więcej reflektuje??
Hej, w lipcu wybieram się tam na wolontariat na miesiąc i w sierpniu chciałbym wynając jakies mieszkanie.Z tego co widze to ceny wahają sie miedzy 400-500:(więc najlepiej wynając cos w kilka osób.Czy wyjeżdża ktoś wtedy do Lyonu i szuka mieszkania ?? Pozdrawiam i zostawiam swoj mail: [email]

Jesli chodzi o oferty pracy to polecam tą stronę:
http://www.europa.eu.int/eures/main.jsp?lang=pl&acro=job&catId=482&parentCategory=482
Hejka, ma ktoś może jakieś namiary na wynajęcie małego mieszkania w Lyon od czerwca tego roku? Bo wszytsko mam już załatwione z wyjątkiem mieszkania...
czesc , ja wynajlam mieszkanie w kolokacji na wakacje (z dwoma innymi osobami ) za 250 euro, bede zastepowac inna oodba kotra normalnie tam mieszka przez iesiace wakacyjne
jesli chcesz to moge sie spytac czy jest tam jedno wolne miejsce poniewaz wiem ze jedna Francuzka tam mieszkajaca tez nie bedzie obecna podczas wakacji
jesli chcesz oge sie jej spytac
mieszknie znajduje sie pieszo 10 min od cenrum
cześć demolay88 a jak załatwiałaś/łeś sobie wolontariat? sama chętnie bym wyjechała!
Witam wszystkich! Czy ktoś studiuje w Lyonie, jaką uczelnie polecacie i jaki kierunek (żeby był lekki, łatwy i przyjemny)? W Polsce skończyłam prawo, a chciałabym mieć jakiś dyplom uczelni francuskiej. Lyonu kompletnie nie znam ale właśnie tam mam zamiar poukładać swoje życie. A jak jest w ogóle z pracą? Mój francuski jest średnio zaawansowany, nie mam problemów z mówieniem i zrozumieniem (gorzej z pisaniem). Proszę o rady:)
wielkie dzięki, ale pokój mnie nie urządza, potrzebuję mieszkania dla 2 osób, bo mieszkam z chłopakiem, tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie :) pozdrawiam :)
juz niedlugo w Lyon..ale sie ciesze !!!
zazdroszczę :) Lyon cudne miasto, spędzam tam wakacje co jakiś czas, a za rok może dwa... jeśli dobrze pójdzie :) chociaż są fajniejsze miejsca we Francji.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia