Pytanie do au pairek

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
Strasznie chciałabym poznać bliżej Francję i pojechać tam na wakacje jako au pair. Już dwa razy aupairkowałam raz w Irlandii i raz w Anglii. Mam tylko poważny dylemat ponieważ angielski znam dość dobrze ale z francuskim stoję baaardzo kiepsko! widziałam na au pair world oferty od rodzin, które wymagają tylko znajomości języka angieskiego a francuski może być tragiczny. I już sama nie wiem czy takie oferty mają sens, czy aby na pewno poradzę tam sobie tylko ze znajomością angielskiego?? Była bym wdzięczna za wszystkie rady byłych lub obecnych au pair;]Oczywiście od lutego biorę sie ostro do nauki jednak przez kilka miesięcy cudów nie zdziałam;[Proszę pordźcie mi czy warto rzucać się na tak głęboką wodę?
hej jestem we Francji miesiac moze troszke dluzej.uczylam sie wczesniej francuskiego pol roku ale to nic...musisz miec duzo cierpliwosci, bo tez znam bardzo dobrze angielski i ciagle mi sie wymyka a postep jest maly z francuskim.rodzinka to wykorzystuje...oj nie jest latwo ale warto chyba...ja jeszcze nie widze tego swiatelka ze warto ale podobno ma sie pojawic;-))pozdrawiam
Wyjechalm jako opiekunka do Fr ponad 3 lata temu. Nie znalm ani francuskiego ani angielskiego.Moj niemiecki byl na poziomie srednim..ale i tak sie nie przydal..we Fr nikt nie mowi w tym jezyku. Pilnowlam 6 letniej dziewczynki,po roku urodzilo sie mele bebe. Bylo ciezko i rodzinie i mnie..ale dalam rade!!! Na pewno sobie poradzisz!!! powodzenia!!!!
Dziewczyny tu wam taką mała przestrogę wkleiłem. Z tego to czytam to jeszcze macie różowe okulary na nosie:
http://www.francuski.ang.pl/au_pair_na_wakacje_10619.html
hej;)jestem au pair od wrzesnia'07 i troche zdazylam zaobserwowac:pp uwazam ze z jezykiem ang dasz sobie rade...kazdy francuz (przynajmlniej wszyscy ktorcyh poznalam) mowi po angielsku...na poxczatku jak jeszcze nie bardzo rozmawialam po francusku to wszyscy pytali tu parles anglais? c'etait vraiment énervant parce que je ne sais pas anglais point du tout! no tak wiec uwazam ze znajomosc jezyka angielskiego przydaje sie wszedzie i przy kazdej okazji;D
wiec zapraszam do francji to naprawde piekny kraj warty poznania;D

courage!

« 

Ici on parle français

»

Pomoc językowa