zerwac kontrakt au pair

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam pytanko moze ktoras z au pair zrywala kontrakt.chcialam zostac na 10 miesiecy, ale chce zerwac kontrakt i mam pytanie ile przed musze powiedziec rodzinie, ze chce zrezygnowac.jestem we Francji od polowy listopada i chcialabym pracowac do konca maja.czy jest to zalezne od organizacji, z ktorej sie wyjezdzalo?czy ktos wie, jak to wyglada w praktyce.dziekuje i pozdr;-))
a nie masz tego w umowie0 kontrakcie ktory podpisalas?? wyjezdzlas z polskeigo biura czy francuskiego??
hej wlasnie pisze ze moge zerwac ale zadnych blizszysz informacji.Biuro polskie Au Pair Anya a tu na miejscu mna ''opiekuje sie''Soames Paris Nannies.nie ma zadnych konkretow kiedy.pozdr wiec juz sama nie wiem
hej....tyle co sie orientuje...a mysle ze wiem duzo, bo moje dwie kolezanki rezygnuja w tej chwili jedna w sobote wraca do Polski a druga w marcu chyba:p to musisz miesiac wczesniej poinformowac rodzine ze chcesz odejsc...to jest zas dla nich zeby znalezli sobie kogos na twoje miejsce....

pozdrawiam...au pair z Lyonu:)
siema, ja tez bylam w takiej samej sytuacji, zerwalam kontrakt z rodzina bo chcialam ja zmienic, mialam troche potem z nimi problemow, ale stanowczo powiedzialam ze wyjezdzam, ze chce byc gdzies indziej i w kontrakcie jest tak ze trzeba poinformowac rodzine conajmniej 2 tyg wczesniej zanim ich opuscisz, przynjamniej ja tak mialam(czarno na bialym)....no po prostu musisz pogadac z nimi, ale nie mozesz zrywac tak sobie tego kontraktu, w koncu to jest umowa, musisz miec powazny powod zeby wyjechac wczesniej, bo potem mozesz miec nieprzyjemnosci jeszcze jakies....
pozdrawiam
witam dziewczyny i dziekuje!o powody sie nie martwie...bo jest ich kilka poczawszy od zdrowotnych, finansowych i szacunku jakiego mi brakuje, bo moja rodzinka ma szalone pomysly np. chca mnie wziasc na wakacj na miesiac na Koryke.nie zaplaca mi za ten miesiac, kupia bilet i wyzywienie tam.a jada z 10 innymi znajomymi i ich dziecmi.ja tam nie bede pracowac tylko odpoczywac...;))wiec zastanawiam sie na zmiana rodzinki lub rezygnacji.bo za duzo mnie to kosztuje nerwow.podaje [email] mam pytanie zmienialas na francuska rodzinke?jechalas z organizacji?ona ci znalazla nowa?
Czesc szara,
Jedna rada: mysl tylko o sobie bo Francuzi tez mysla tylko o swoim interesie i nie beda sie wachac zeby cie wyrzucic-mialam sama okazje zeby sie o tym przekonac . ten okres jest raczej umowny. Ale jesli masz kontrakt to sproboj sie skontaktowac z ta agencja ,ktora sie toba zajmuje .I tak na marginesie to odradzam ARCHE pani Krystyny Felix- Noel.
no ja jechalam z wrocka z agencja "koncepcja", powiedzialam ze chce zmienic rodzine i tyle, klopoty zaczely sie juz duzo w czesniej, agentka probowala mnie przekonac ze moze nie warto zmieniac rodziny, moze nasze stosunki sie poprawia...przeczekalam pewien czas,ale sie nie poprawilo tylko pogorszylo...i to nie z mojej winy...gdy zaczelam mowic nie, juz im sie to nie spodobalo, bo caly czas mnie wykorzystywali jak mogli,porownywali do swoich wczesniejszych operek, mialam tego dosc, to fakt, oni sie nie przejmowali mna, nie moglam chodzic do szkoly jezykowej i wogole skapili kazdego centa...masakra, mowie wam...jak im definitywnie powiedzialam ze wyjezdzam to mowili ze nie moge!!!!!!!!czaicie??powiedzieli ze nie wyjade stad dotad doopoki nie znajda nowej operki na moje miejsce....i tak przez nich musialam przelozyc tydzien wyjazdu pozniej...wyjechalam 8 pazdziernika...co sie potem okazalo...kolejna operka na moje miejsce miala byc w polowie listopada...to wyobrazcie to sobie ze do tej pory bym u nich siedziala...a rodzine moja agentka mi znalazla bardzo fajna, to wspaniali ludzie, bez porownania z tamtymi...no ale coz...i rodziny sa inne i operki sa inne...no zycze ci powodzenia...a co do tej korsyki to powinni najpierw z toba porozmawiac czy chcesz jechac z nimi czy nie, a decydowac bezposrednio za siebie...kurde...nop troche trudna sprawa...ale z drugiej strony jak masz wypoczywac a nie zajmowac sie dziecmi to moze tez jakis plus...zwiedzisz sobie i wogole...chyba ze masz okropne dzieci to wtedy ci sie nie dziwie...do tego dochodza jeszcze inne dzieciaki mowisz....no nie wiem...zastanow sie...a jak nie to pogadaj ze swoja agencja, moze oni ci cos doradza w tej sprawie...
pozdrawiam
hej tak samo jak ze sprzataniem pokoi dla dzieci, a potem jak przyjechalam to kazali mi sprzatac caly dom...i przestali sie upierac jak zadzwonilam do organizacji.wiec nie sadze, zeby z Korsyka bylo inaczej.juz im nie wierze...boje sie im powiedziec ze odchodze lub zmieniam a dziwne, bo zawsze taka wygadana jestem.nprawde nie wiem juz co robic...
Dobry wieczor, Mam powazna obawe ze napewno od dawna zmienilas juz rodzine lub zerwalas kontrakt (a propo termin wypowiedzenia jest 15 dniowy i powinno byc to uwidocznione w kontrakcie)
Jesli chodzi o wyjazd z rodzina na wakacje nie masz zadnego obowiazku jechac z nimi (chyba ze rzeczywiscie chodzi jedynie o twoj wypoczynek) bez uprzedniego z toba uzgodnienia.
Jesli zas chodzi o sprzatanie pokoi dzieci powinno to nalezec do twoich obowiazkow i wyszczegolnione byc w kontrakcie (logicznie powinnas przeciez byc "ich starsza siostra" i jesli nie spratnac to przynajmniej zainteresowac dzieci by w czynnosciach tych ci pomagaly.
Najlepiej jednak jesli masz jakiekolwiek watpliwosci zwrocic sie do agencji ktora sie toba opiekuje gdyz rozwiazanie wszelakich watpliwosci nalezy do ich obowiazkow.
Jesli masz jednak klopoty bardzo prosze zwrocic sie do mnie i chetnie udziele odpowiedzi lub rowniez jesli trzeba pomocy (bezplatnie oczywiscie)
Prowadze swoja wlasna agencje we Francji i nie odmowie rady lub informacji osobom zainteresowanym programem "au pair"
Witam,
znalazłam Pańską wypowiedź na forum strony www.francuski.ang.pl. Dowiedziałam się z niej,że prowadzi Pan własną agencję. W związku z tym mam kilka pytań. Chciałabym wyjechać jako au pair w przyszłe wakacje, jednak wszystkie agencje oferują wyjazd dopiero od 18 lat, a moje osiemnaste urodziny wypadają pod koniec "planowanego wyjazdu". Czy sądzi Pan,że mam jakiekolwiek szanse? Właśnie zakończyłam pierwszą klasę liceum z wykładowym francuskim i chciałabym sprawdzić swoje umiejętności;) Czy mogę liczyć na stały kontakt mailowy?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź,

Oktawia Kata
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia