Polacy w Strasbourgu

Temat przeniesiony do archwium.
witam!
we Francji mieszkam od ponad poltora roku. Juz 3razy zmienialam miejsce zamieszkania ale mimo wszystko do tej pory nie mam tu wielu znajomycha nie mowiac nic o Polakach...mieszkam ze swoim chlopakiem( Francuzem) u jego rodzicow.to naprawde wspaniali ludzie i jest mi tu bardzo dobrze ale jednak brakuje mi takich babskich pogaduszek i wypadow na miasto- jak wczesniej w Polsce. jesli mieszkasz w Strasbourgu lub okolicy i Tobie czasami rowniez jest smutno z powodu braku towarzystwa odezwij sie koniecznie! podaje moj adres: [email] i z niecierpliwoscia czekam na odzew. buziaki
.....znam to uczucie bardzo dobrze.Od paru miesiecy jestem tu nowa i brakuje mi tego samego.Mialam juz wrazenie ze nie ma tu zadnych polakow.Napisze do Ciebie na ten adres ,ktory podalas(jesli jest jeszcze aktualny).Pozdrawiam.
Witaj
Nazywam sie Kasia i rowniez bardzo dobrze Cie rozumiem , Od ponad roku mieszkam we Francji , na poczatku mieszkalam w Carcassonne a teraz razem z chlopakiem mieszkamy obok Montpellier w Grande Motte..Oprucz jednej kolezanki polski z Carcassonne , nie mam juz zadnych kolezanek zeby moc sie wygadac ...Nawet nie wiecie jak mi nie raz ciezko ... Nie ma to jak babska rozmowa
Oto moj email [email] macie ochote piszcie chetnie porozmawiam ...
Cześć!
jesli nadal tu zaglądacie, mam nadzieję, że może uda się nawiązać kontakt? Mieszkam w Strasbourgu jakiegoś czasu i chętnie poznałabym innych Polaków ( i nie tylko:)
Mój adres:
emilia(at)wp.pl
Pozdrawiam!
Drogie dziewczyny (mam nadzieje,ze jeszcze tu czasem zagladacie)!

dolaczam sie i ja... mieszkam w Strasbourgu od 3 miesiecy i nie znam tu nikogo poza moim chlopakiem i jego znajomymi. Bardzo mi brakuje "polskich klimatow"

odezwijcie sie, jesli macie ochote
mail to : [email]

pozdrawiam

Martyna
Ojj dopiero to znalazłam :P Też mieszkam w Strasbourgu. Jeśli ktoś tu zajrzy i będzie miał ochotę się spotkać, to zapraszam serdecznie ;)
[email] lub [gg] .
Ada
Salut!

Jadę do Strasburga na lipiec i sierpień, ale nie chcę leniuchować tylko chciałabym trochę popracować (przynajmniej, żeby mieć pieniądze na utrzymanie).
Czy znacie jakieś puby, bary czy resto, które szukają kelnerek na dwa miesiące?

Będę bardzo wdzięczna za odp!

Magdalena
Na wypadek jeśli ktoś by tu kiedyś zajrzał, moje [gg] :-)
Magdalena
Niedługo jadę do pracy do Meyrueis na kilka miesięcy. Gdyby kto był chętny nawiązać znajomość z południa Francji, będzie mile widziany ;)
[email]
Witam,
mam pytanie do tych,któzy mieszkają w Strasbourgu - mianowicie:jak dojechać ze Strasbourga do Sélestat? konkretnie potrzebuję dojechać z lotniska w Strasbourgu.
Pozdrawiam!
jest bus ktory kursuje z lotniska do przystanku tramwajowego kolo auchana bodajze baggersee linia A. stamtad juz latwo dojechac do centrum (kier. hautepierre);)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia