Ile mogę zarobić we Francji w biurze??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Zastanawiam się nad wyjazdem do Francji do pracy. Czy ktoś z Was orientuje się jakie mogę sobie zażyczyć wynagrodzenie? Chodzi o pracę w biurze (zakwaterowanie i wyżywienie zapewnia pracodawca). SMIC od 1 maja to 1308,88 euro brutto, czyli ok.1000 na rękę. Czy zatem 2000 euro brutto byłoby ok? Wg moich obliczeń wyszłoby to netto ok.1500 euro. Da się za to przeżyć czy może to za dużo na początek?

Z góry wielkie dzięki za komentarze!! :)
nikt nie wie? :( szkoda
mimo to czekam; może ktoś z taką wiedzą się jednak znajdzie :)
A na strone ANPE wchodzilas, wystarczy w googlu wpisac, naprawde nie jest to trudne.

A o tym, ze trzeba miec pozwolenie na prace we Francji wiesz? Jesli nie, lepiej sie zainteresuj, bo to trudna sprawa do przeskoczenia? Nie mozna ot tak sobie przyjechac i szukac pracy. Tak to we Francji nie ma.

A co tego ile sobie mozesz ZAZYCZYC, to akurat zalezy co to znaczy praca w biurze? Co to za zawod "praca w biurze"? Chodzi Ci o telemarketing, bo to tez praca w biurze, czy jako asystentka, ile znasz jezykow obcych, jakie skonczylas studia... od tego zalezy ile mozesz dostac pieniedzy.

A skad masz te wyliczenia o 1500 euro? Jako zwykla sekretarka nie przypuszczam, zeby Ci sie udalo znalezc prace tyle platna, zwykle to SMIC. Obejrzyj sobie oferty pracy to zobaczysz.
Dzięki wielkie za odpowiedź! :)
Oczywiście, że wiem o pozwoleniach i wiem jaki jest z nimi problem, ale to akurat jest sprawa drugoplanowa w tej chwili :)
Póki co chcę się zorientować. A wyliczenia są moim dziełem. ;) Oczywiście jakieś tam informacje mam, na których się opierałam. :)
Pozdrawiam,
E
ewa zobacz sobie tutaj http://www.francuski.ang.pl/Ile_zarabiaja_Polacy_w_Europie_11561.html
rowniez tu ,jesli cie zainteresuje http://www.francuski.ang.pl/Bezrobocie_w_Polsce_mniejsze_niz_we_Francji_12468.html
dzięki wielkie :)
No proszę stopa bezrobocia w Polsce spadła w kwietniu do poziomu 7,2
Czy wiecie, ze osoby z wyzszym wyksztalceniem nie potrzebuja pozwolenia na prace we Francji? Nie wiedza tego nawet niektore francuskie urzedy, ale to wiadomosc z ANPE. Majac wyzsze wyksztalcenie mozemy nawet zarejestrowac sie jako bezrobotni i pobierac zasilek, oczywiscie na takich zasadach, jak Francuzi.
Czyli po studiach (licencjackich czy magisterskich??) wystarczy poprostu pojechac do Francji by pracowac, czy trzeba zacząć od załatwiania jakis formalności jeszcze przed wyjazdem (nie mysle tu o mieszkaniu itp.)?? co jeszcze trzeba zalatwic??:]
Tak, ale trzeba miec studia skonczone we FRANCJI na poziomie Master 2.
ale jesli np. skoncze licencjata w :Polsce i zrobie nastepny poziom we Francji, to to jest rownoznaczne??:D
Jesli dostaniesz sie na studia magisterskie we Francji i je uzyskasz dyplom studiow Master 2 (czyli Bac+5) i bedziesz otrzymywac wynagrodzenie w wysokosci 1,5 SMIC (ok 1,900 euro) wtedy nie dotyczy Cie obowiazek posiadania pozwalania na prace przy podejmowaniu tejze pracy.

Zajrzyj sobie tutaj i na stronach legifrance:
http://www.eco.amb-pologne.fr/master.htm
merci bien de tous les informations=D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia