au pair - jask wybrać dobrą rodzinkę?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy moglibyście napisać czym się kierować wybierając rodzinę, u której chce się pracować jako au pair? Na jakie informacje zwracać szczególną uwagę? Po czym poznać,że są szczerzy i rzetelni? Jak się zabezpieczyć,żeby nie okazało się po przyjeździe, że rzeczywistość różni się od zapewnień? Dzięki za wszystkie informacje!! Pozdrawiam.
hej
byłam au pairka rok temu i teraz znowu jade

pamietaj przede wsyztskim o takich rzeczach
1. jelsi rodzinka za duzo oferuje cxasu wolnego, kasy i innych bajerow to mozesz podejrzewac ze cos jest nie tak, jesli sa zbyt mili...to sie daje wyczuc ze to jest az nienaturalne

2.nigdy, przenigdy nie wysylaj kasy rodzince, rzekomo na bilet- dałam sie tak raz nabrac. sama bilet kup

3. zdjecia, duzo maili, telefon....duzo sie z nimi kontaktuj i NIE DAJ SIE WKRECIC W KUCHARKE, SPRZĄTACZKE I Bog wie co jeszcze.

w razie pytan pisz:
4586792 (ale nie siedze czesto) albo [email]
Dzięki za rady!! Właśnie jestem w trakcie szukania rodzinki na wakacje, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniej... Mam nadzieję,że się uda :)
hej.
szukam au pair dla mojej "ex"rodzinki :) od ok 10 lipca do 28 wrzesnia. Od kwietnia jest tam dziewczyna, ale bedzie wracala do Polski w lipcu. Hm... co jeszcze moge powiedziec... W dep. Ardeche, rodzinka mloda, bardoz sympatyczna.
Jak cos to prosze o kontakt na maila [email]

« 

Życie, praca, nauka

»

Ici on parle français