au pair- szukam

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was wyjeżdżał na au pair, znajdując rodzinę na au-pair world, bo nie wiem czy mogę zaufać tej stronie i tym rodzinom które się tam prezentują. szukam rodziny na au pair na lipiec i sierpień 2008 we Francji. jeśli ktoś ma jakieś wtyki to dawajcie znać lub które biuro jest godne polecenia z woj, śląskiego i podkarpackiego.
ja wyjezdzalam cztery razy i za kazdym razaem trafilam na swietne rodzinki, wiec moge smialo polecic ta stronke. wiadomo, ze musisz wszystko sprawdzic, ale to nawet jak z agencja jedziesz to mozesz zle trafic.
no ale jak sprawdzić, skoro nie jestem na miejscu tam??
no napewno musisz z nimi porozmawiac przez telefon, uslyszysz ton glosu no i poza tym to co mowia. jesli rodzinka zaczyna rozmowe telefoniczna mowiac "mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze to nie sa wakacje i musisz ciezko pracowac. poza tym chcielibysmy..."i tu zaczyna sie wymienianie rzeczy nie wiadomo skad, kiedys uslyszalam tez ze remontuja dom i w czasie siesty mile widziana pomoc przy malowaniu scian wiec wiesz...Wtedy raczej wiesz ze napewno tam nie pojedziesz:)A jak rodzinka pisze do ciebie kilka razy w tygodniu, dzowni tak sobie zeby pogadac a nie zeby zadac kolejna mase pytan to mozesz przypuszczac ze raczej sa mili i nie pisza do ciebie bo im sie nudzi, ale naprawde chca wiedziec co u ciebie, jak przygotowujesz sie od wyjazdu itd..pytaja np co lubisz jesc, co bys chciala zobaczyc u nich itd..No to sie czuje po prostu:)Ja ani razu zle nie trafilam, zawsze posiwecalam temu duzo czasu, a moje koleznaki znajdowaly rodzinki w dwa dni i pozniej musialy szybko wyjezdzac...
Oki, dzięki wielkie, bardzo mi pomogłaś :) Chciałam się dowiedzieć jeszcze ile powinna wynosić tygodniówka minimum.poza tym zauważyłam, ze to coraz mniej sie opłaca to, gdyż zakładając ze się jedzie na 2 miesiące i odejmując koszty podroży zysku jest niewiele.
Asia, czy masz moze 24 lata? Ja wlasnie tyle mam i zastanawiam sie czy nie jestem juz za stara na takie przygody...
mam nawet więcej niż 24 ;p i nie czuje się staro, tym bardziej ze nigdy takiej " przygody" nie przeżyłam.
ja tez wyjechalam przez aupair-world. Jestem od 30 maja w holandii:) i jest super, rodzinka jest tez swietna. Rozmawialismy tylko 1 raz przez tel. ale duzo maili pisalismy. I tak naprawde wyjechalam z dnia na dzien, bo po tygodniu jak sie odezwali do mnie pierwszy raz bylam juz w holandii:). Ale caly czas sie balam, ze sie jednak okarze ze to nie jest jednak rodzina tylko....
Ale nie zaluje tego co zrobilam bo jest super i wiem ze nastepnym razem tez bede szukala rodziny przez ta stronke.
Wedlug mnie najlepiej jest sprawdzic rodzinke tak, ze jak do ciebie dzwonia za pierwszym razem to rozmawiasz zarowno z hostem jak i z hostka (ja tak mialam). Wtedy wiesz ze oni sie toba interesuja i jakby to np nie byla rodzina tylko... to z pewnoscia rozmawialabys tylko z 1 osoba. Jeszcze jedno: jak dzwonisz do nich i slyszysz w tle dzieci to mozesz tez byc pewna ze to jest rodzina
dzieki :) hmmm.. z hostem???
Spróbuj napisać do konkretnej rodziny, która potrzebuje au pair od lipca - być może to jeszcze aktualne - list motywacyjny i zdjęcie -
Praca w La Celle Saint Cloud - [email]
dzięki :)
Jezeli chodzi o tygodniowke to jest roznie, zalezy od rodziny.Ale jesli chodzi o wakacje to raczej nie schodzilabym ponizej 100 euro.Dla nich to i tak nie jest duzy wydatek, a z dziecmi jestes znacznie wiecej niz w czasie roku szkolnego. Dzieciom raczej trudno wytlumaczyc ze akurat masz wolne, wiec chcesz czy nie chcesz to jestes z nimi:)Ja w zeszlym roku na Ibizie dostalam w sumie 650 euro za 3 tygodnie:)ale to dlatego ze rodzinka byla bardzo zadowolona no i przy tym bardzo hojna:)trzeba wiec szukac, no ale i nie pytac bezczelnie w pierwszym mejlu ile placa.
http://www.szybkopraca.pl/opieka_medyczna_nad_dziecmi-opiekunka_do_dziecka_korepetytor-dam-37674.html
Dobry wieczor,
Jesli zechcesz mozesz zwrocic sie do mojej wlasnej agencji we Francji.
Pomoc moja jest zupelnie bezplatna, jesli wiec spelniasz warunki by zostac "au pair" chetnie udziele pomocy.
Pozdrowienia
www.europairservices.com
Nie polecam nic innego, ja bardzo dobrze trafilam. Jest mozliwosc zmiany rodziny, a posredniczki przedstawiaja Ci kilka rodzin do wyboru. Odplatnosc to jedynie 50 euro. Naprawde polecam.
Witam, jestem zainteresowana wyjazdem wiec chętnie skorzystam z każdej pomocy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego