Bagneux-Paryż, siostra Miriam SIERPIEŃ

Temat przeniesiony do archwium.
Kto wybiera się do Sióstr na sierpień? :) Będę tam już kilka dni przed 1.08
i trochę obawiam się drogi z centrum Paryża do Bagneux. Może ktoś będzie/był w podobnej sytuacji? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hej!
mieszkalam kiedys u siostr choc akurat nie pracowalam tam. Nie boj sie, to nie jest zaden koniec swiata. Na wypadek gdybys musiala tam jednak dostac sie sama - musisz po prostu dotrzec do RER B w strone Robinson i wysiasc na stacji Arcueil-Cachan (jest blizej niz ze stacji Bagneux). stamtad jest niecale 10 min na piechotke...choc lepiej zeby ktos wyszedl na stacje po Ciebie albo spojrzyj na mape - droga do siostr jest prosta ale zawsze razniej;)
pozdrawiam i zycze milego pobytu!;)
Hej .. Ja się wybieram do sióstr ok 21 lipca ;>?
.. może umówimy się razem na wyjazd;>?
.. tylko musiałabyś mi do jutra rana podać datę dokładnego wyjazdu ,bo będę dzwonić do sióstr z potwierdzeniem.
Roksana
ja będę u Sióstr kilka dni później niż Ty ale nadal przed 01.09:) świetnie byłoby jakoś razem się zgrać zwłaszcza że będę musiała szukać tych domów po 21:00 co trochę niebezpieczne mi się wydaję mój GG: 1[tel]
Dokładnie, będę w Paryżu około 25.07 A Ty jedziesz autobusem czy wybrałaś samolot?;)
może ktoś jeszcze wybiera się do Sióstr na sierpień??:)
Nie wiesz czasem czy siosty prowadza domy dla chlopakow?
czesc roxxie ja sie wybieram 18 lipca do 31 jak mozesz to zostaw swoje gg
Cześć!
Również będę w Paryżu w drugiej połowie sierpnia. Wiele słyszałam o możliwości mieszkania u sióstr. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych namiarów na nie ani cen za pobyt ;( Czy moglibyście powiedzieć po krótce jak to wygląda.
Zależy mi na tanim noclegu w okolicach Paryża (chcę pozwiedzać), a przy tym bardzo miło byłoby mieszkać razem z Polakami.
Pozdrawiam
hej wszystkim ja bede u siostr pod koniec sierpnia do polowy wrzesnia. ktos bedzie w tym czasie?
Nie wiecie czy są jeszcze wolne miejsca u Sióstr na sierpień lub wrzesień? Chłopaków też przyjmują ale nie mają dla nas pracy :D tyle wiem.
Asienko, a co tam będziesz robić? Pracować? Może ja się wybiorę ;P Planuję już tam wyjechać od Czerwca, ale nie miałem żadnego kąpana i samego by mnie nie puścili :D
keiko.katia-adres siostrzyczek:

95, rue de Verdun
92220 Bagneux
tel. (0033)146633292

Cena za dobę na sali: 8 euro, w pokoju od 10-12 euro (zależy ilu osobowy, ale przeważnie pokoje i tak już są zajęte). Jeśli chodzi o sam nocleg, to trzeba conajmniej 2 tyg. wcześniej zadzwonić do foyer żeby zarezerwować sobie miejsce (przez tel. możesz od razu mówić po polsku).
hey, mam takie pytanie-bo wszyscy z tego co czytam byli lub są tam na wakacje, ja bym chciała pojechać w połowie września albo nawet w październiku.... jaką mam szansę na dostanie jakiejkolwiek pracy??
kzeta - szczerze? bardzo małe dlatego że w tym okresie siostra Miriam ma bardzo mało ofert pracy-najwięcej jest na początku wakacji... ale jest jeszcze wiele innych sposobów żeby znaleźć pracę w Paryżu...
martusia, ja też chcę pojechać dopiero jesienią. czy znasz jakieś inne sposoby na znalezienie pracy w Paryżu? Jeśli tak, to napisz, proszę.
Hej, a będzie ktoś może tak w połowie lipca? Ja lecę 12.07 i szukam kogoś z kim mogłabym pospacerować po Paryżu zanim siostry coś dla nas znajdą :) martusia_1984 - możesz napisać coś więcej na temat tego jak inaczej można znaleźć tam pracę? zaciekawiłaś mnie, co masz na myśli?
ps. może, któraś z Was wie jak wygląda sprawa biletów na metro, RER B itp.? mam problem jaki bilet będzie najlepszy żeby dostać się z lotniska Orly do sióstr. będę wdzieczna za info. pozdrawiam
Hej Madame, proszę odezwij się do mnie moj e-mail to [email] ( jak najszybciej jutro wylatuje do Paryza) chetnie się z toba spotkam bo chyba też będe mieszkać u siostr... wiecej opowiem na maila :)
Witaj Madame,jesli jestes już u sióstr ,prosze podaj mi jak dostałaś się z lotniska Or i jak gdzie kupić bilet ,ile kosztuje itd. ,mam taki sam problem jak tu wcześniej ,wybieram sie z Warszawy na sierpień.napisz proszę jak jest .pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie