Polacy w okolicach Grenoble

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Witam! Szukam Polakow z okolic Grenoble. Prawdopodobnie zostane tu przez rok i chce znalesc jakichs znajomych:) Czekam na wiadomosci, moj e-mail: [email] Pozdrowki... :)))))))
oooo!! byłam pół roku w grenoble!! códowne miejsce ale nie zaprzyjaźniłam się z Polakami!! wolałam mieć zagranicznych znajomych żeby się języka nauczyć - doszlifowałam francuski, angielski i hiszpański!! ach .. aż mi się łezka zakręciła!!1
Pozdrawiam i powodzenia!!!
ja mieszkam w albertville 40 min od grenoble pozdrawiam
A ja teraz jestem w Grenoble i chętnie poznam Polaków. Jest tam (tutaj :-)) ktoś ??
Pozdrówka,
Oktawian
Cześć ja mieszkam koło Grenobl dokładnie w Le Versoud to jakies 15 minut od Grenobl . pozdriawiam :)
Cześć jest tam może praca,pilnie potrzebna.Pozdrawiam
do robic
Witja oj niestety sama szukam dla brata obwdzwonilam sie po wielu -glownie rolnikach prowadzacych plantacje - bo brat nie zna jezyka zato jest bardzo dobrym solidnym budowlancem .ogolem jest bardzo ciezko bo za duzo portugalczykow :( jesli jest ktos kto wie cos lub slyszal na temat pracy to prosze o kontakt nr [gg]
Hej ! Ja mieszkam w Meylan, to całkiem nie daleko :-)
Mój mail to [email]
Pozdro :->
tzn miało być "niedaleko", a nie "nie daleko"...oj brak, brak tej praktyki polszczyzny ;->
Witam wszystkich!Będe w Grenoble na początku stycznia..mam zamiar uczęszczac na miejscowy uniwerek w celu nauki francuskiego więc myśle że zostanę tu jakiś czas,chętnie spotkam się z kimś...byłem w Grenoble już kilka razy i z doświadczenia wiem że ciężko spotkac kogoś z Polski...więc do miłego:)
hej:)
jestem w grenoble od 2 tygodni i byc moze zostane tu na dluzej... nie znam j.francuskiego dlatego czuje sie tu jeszcze "obco":)szukam znajomych:) moj mail: [email]
pozdrawiam
witam!!!!
Poszukuję Polaków z Grenoble i okolic!!! Odezwijcie się bo chętnie zawiążę nowe znajomości.
Aha,mój mail: [email] Czekam!!!
Witam wszystkich rodaków..
Jestem w Grenoble od ponad roku i chętnie spotkam się z Polakami..może jakieś narty lub zwykły wypad do Pubu:)mój mail to: [email] pozdrawiam
Witam,
Niedawno przyjechałem do Grenoble i szukam rodaków w okolicach. Zawsze to raźniej przy weekendzie można uderzyć na jakąś imprezke i pogadac przy piwku:) [email]
Hej,
właśnie przeprowadzamy się we troje z naszą 2-latką do Grenoble. Chętnie poznamy Polaków z okolicy. Proszę o info na [email]
Witam mieszkam w Grenoble i szukam kontaktu z polakami mieszkającymi tutaj,czekam na wiadomości [email] Pozdrawiam
Witam mieszkam i pracuję w Grenoble szukam pilnie kontaktu ze znającymi sprawy:nr securite sociale,carte vitale,cram rhône alpes,pro btp, btp-conges payes bo mam wątpliwości ,a trochę czasu już tutaj pracuję i szkoda aby to przepadło podaję e-mail; [email] pozdrawiam
Witam moj znajomy Polak szuka mieszkania,albo pokoju do wynajecia w Grenoble. Niestety nie mowi po francusku:S. Pracuje,ale ciezko znalezc mieszkanie bez jezyka ,jest bardzo zainteresowany jakas "colocation"Czasami zdarza sie ze ludzie szukaja jakiegos "gardien",albo "l'homme à tout faire" w zamian za mieszkanie. Mozecie pomoc?Slyszeliscie o jakims kacie?Znacie moze kogos, kto szuka sublokatora? to prosze piszcie : [email]
Czy ktos wie cos na temat polskich mszy? Bo remont kaplicy juz trwa bardzo dlugo, a nigdzie nie moge znalezc informacji gdzie msze zostaly przeniesione. A tel ks. Tadeusza milczy.. Pozdrawiam
Cytat: Oli3806
A ja teraz jestem w Grenoble i chętnie poznam Polaków. Jest tam (tutaj :-)) ktoś ??
Pozdrówka,
Oktawian
hej
Mieszkam między Chambery i Grenoble, nie znam tu nikogo. jeśli jest ktoś z okolic i ma ochote sie poznać zapraszam ;)

moj mail [email]
hej mieszkam w grenoble chetnie poznam polakow tutaj [email]
Witam serdecznie wszystkich,

od sierpnia mieszkam w Grenoble i jeszcze nie udalo mi sie natrafic na slady Polakow, oprocz supermarketu : -) Choc dzis w internecie przeczytalam o polskiej restauracji Cracovia. Byliscie tam? Mieszkalam juz poza Polska, ale w wiekszych miastach i dlatego Grenoble jest dla mnie troche fenomenem. Zycie plynie wolniej, ludzie nie pedza tak, wydaja sie byc przyjazni.
Rozgladam sie za Polakami w podobnym wieku, czyli po 30, pogodnymi i majacymi cos innym do powiedzenia. Randki odpadaja:-).

Moj mail: [email]

Serdecznie,
Dagmara
Witam wszystkich mieszkam niedaleko Albertville i szukam pracy najlepiej do sprzątania bo nie znam francuskiego no i jakiegos nauczyciela francuskiego mieszkającego niedaleko Albertville oczywiscie zapłacę za lekcje ,jak by ktos miał jakies namiary to proszę o pomoc mój [email]
Cześć.
Przebywam obecnie w Grenoble na stażu postdoktorskim w ESRF.
Jakoś nie ma tam w ogóle polaków. Na mieście też dotychczas nie spotkałem.
Czy jest ktoś chętny ewentualnie się spotkać i pogadać w ojczystym języku?
Pozdrawiam.
Czesc,

Mieszkam w Meylan, pracuje w Montbonnot i tak jak wiekszosc z Was chetnie poznam nowych ludzi. Praca pochlania mnie na tyle, ze poprzestalam na kontaktach, ktore zlapalam jeszcze na poczatku mojego przyjazdu. Milo byloby spotkac sie w wiekszym gronie w jednej z knajp w Grenoble-moze przy okazji Euro albo umowic sie na wypad w gory. Z moim mezem dosyc czesto chodzimy po Belledonne, Chartreuse, Vercors, Bauges ..
Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia !
Gosia
Jestem w Grenoble w czerwcu i lipcu, ucze sie tu francuzkiego - chetnie poznam Polakow :)
Pozdrawiam
Witam wszystkich internautów ;-) 2 tygodnie temu z 3 koleszkami przyjechaliśmy do Grenoble do pracy i też nie widzieliśmy polaków chętnie za tydzien możemy wyskoczyć na miasto .A jeszcze mam pytanko może ktoś wie coś o jakimś palonku do przykopcenia bede wdzięczny za kontakt :P
Witam Wszystkich.Mam pytanie,szukam pracy w okolicach Grenobl,jestem stolarzem,pracowałem również na budowach kilka lat we Francji,tak że znam wszystkie roboty budowlane,język francuski znam w stopniu komunikatywnym,jak jest najlepiej szukać pracy w Grenobl,przez firmy rekrutujące pracowników czy może lepiej bezpośrednio w Grenobl?proszę o rady.Dziękuję.Marek
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie