POLACY W MONTPELLIER

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Witam nazywam sie Kasia od ponad roku mieszkam we Francji. Mieszkam w Grande Motte, poszukuje polakow z Montpellier !!!
jestem obecnie w montpellier

pisz na carlito =podkreslenie dolne= bo nie wiem gwie to na klawie jest hehe @poczta.onet.pl
Witaj ja mieszkam niedaleko montpel... w Bedarieux.Pomieszkuje tutaj od niecalych 4 lat.Przez jakis czas pracowalam tutaj az sytuacja pozwolila mi na chwile przerwy ktora wykorzystuje na szlifowanie jezyka.Co porabiasz w heraulcie?
pozdrawiam
pisze z nowgo konta bo mi wcielo tamte wiec nowe zalozylem

co do mnie to jestem tutaj z misja szlifowania fr, spedzenia mile czasu, prace juz mam jakby cos to mozemy sie spotkac
Czesc Kasia, czy nadal mieszkasz w Grande Motte ? Bede tam na przyszly miesiac !
Ja ,ieszkam od dzisiaj w montpellier. przyjechalem w celu podjecia nauki jednak nie znam poki co francuskiego. na chwile obecna chcialbym znalezc prace. bardzo milo bylo by nawiazac kontakt z kims z polski kto juz wie co sie w tym slicznym miescie dzieje ;) moj mail; [email] - Michal
Hello :) Jest tu kto? Tu Paweł. Mieszkam i pracuje od jakiegos czasu w Montpellier ale brakuje mi troche naszego polskiego klimatu. Fajni byłoby sie spotkac, poimprezowac. Piszcie jesli tu jestescie: [email]
Pozdrawiam ;)
CZEŚĆ!
Z TEGO CO PRZECZYTAŁEM NA FORUM TO PIĘKNIE JESST MOUNTPELLIER. WYBIERAM
SIE TAM W NAJBLIŻSZYM TYGODNIU. CZY Z TAMTEJSZYMI FRANCUZAMI MOŻNA
DOGADAĆ SIĘ PO ANGIELSKU, BO PAMIĘTAM, ŻE W REJONIE ALP NI W ZĄB. NIE
ZNAM FRANCUSKIEGO, A MAM PARĘ DOKUMENTÓW DO ZAŁATWIENIA I POWRÓT. GDZIE
MOŻNA TANIO I BEZPIECZNIE PRZENOCOWAĆ,ZJEŚĆ CO ZWIEDZIĆ?

POZDRAWIAM.
MAREK.
ODP NA FORUM LUB [email] :-)
to i ja sie dopisuje :)
niecale 2 miesiace temu przeprowadzilam sie ze Strasbourga do Montpellier i poszukuje znajomych :)
prosze o kontakt na [gg]
lub maila
pozdrawiam wszystkich z tego slicznego miasta !!
Witajcie, za niecałe 2 tyg wyjeżdżam do Montpellier z trójką innych studentów na Erasmusa:) i jeszcze nie mamy mieszkania!
Piszę do was, ponieważ szukam kogoś kto jest z tego miasta i kto chciałby bardzo pomóc Polakom w Montpellier... Wiem, że proszę o wiele, ale wierzę w ludzką dobroć:)

Po krótce przedstawię naszą sytuację

Nie dostalysmy akademika przez co mialysmy i mamy duzy problem ze znalezieniem mieszkania. Już jakiś czas temu zrezygnowlaysmy z szukania mieszkania przez internet i agencje, bo agencje nie chca nam zaklepywac mieszkania bez obejrzenia go. Postanowilysmy zalatwić mieszkanie juz po przyjedzie, a przez jakis czas mieszkac w jakims hotelu albo przez couchsurfing cos znaleźć.

Ale ostatnio nasza koordynatorka z tej francuskiej szkoly wyslalam nam spoko oferte mieszkania idealnego dla nas, w samym centrum, piechota z placu comedie, wszytsko super, ale problem w tym ze oni nie maja zdjec tego mieszkania, i tak narawde nie wiemy jak to wyglada. dobra mowia ze to odremontowane mieszkanie w budynku ze sredniowiecza, ale przydaloby sie je zobaczyc kurcze.

chca od nas zaliczki 580 euro od osoby wiec troche sie boimy, tym bardziej ze to wynajem na caly rok!

I tu jest moja prośba...

Może ktoś z was byłby miły dobry wspanialy cudowny pomocny i zobaczyl to mieszkanie?
heh, pewnie wielu z was teraz wybucha śmiechem, mówiąc: "głupie, naprawde mysla ze ktos im sie umowi z wlascicielami, pojdzie i to zobaczy???PHI"

A nóż się trafi jeden dobry człowiek.

Pozdrawiamy, studentki z Polski.
szkoda , ze tak pozno przeczytalam twojego posta ... moglam przejsc sie i obejrzec :)
mam nadzieje , ze jednak znalezliscie mieszkanie , bo wiem jakie to trudne tutaj :/
pozdrawiam

ps. moze jest ktos chetny na kawke ?? :) moj [gg]
witam
szukam jakis polek z montpellier lub okolic do wspólnego posiedzenia przy piwku,jestem tu 2miesiące i troche sie nudze mój emeil [email]
pozdrawiam
czesc! mieszkam od roku w okolicy montpellier i jeszcze dlugo pomieszkam wiec szukam znajomych
na kawe lub piwo [gg] [email]
hej ja mieszkam w Clermont Ferrand od niedawna. Ktokolwiek kto zgadza sie ze mna ze dosc trudno jest za granica samemu, proszony jest o kontakt :) moj gg 1[tel]
Hej,
ja tez od niedawna mieszkam w Clermont Ferrand, to fakt, poczatki nie sa latwe,
nie mam GG, ale chetnie skontaktuje sie z Polakami z okolicy,
moj mail [email]
Witam,

Planujemy z małżonką i psiakiem weekendowy wypad pod namiot nad morze w okolicach montpellier. Znacie jakieś fajne miejsca namiotowe?

Pozdrawiam,
Grzegorz
Witam
Mieszkam od niedawna w La grand motte jak by ktos chetny podaje maila [email]
pozdrawiam
Montpellier... anyone?
[email]
2 STUDENTKI PILNIE POSZUKUJĄ MIESZKANIA DO WYNAJĘCIA W MONTPELLIER KONTAKT [email] 51[tel]
witam wszystkich polakow mieszkajacych w montpellier. zamieszkam w tym miescie razem z mezem od pazdziernika i zostaniemy tam na dluzej. chetnie poznamy kogos kto mialby ochote na wspolne spedzanie czasu. moje [gg] , pozdrawiam
hej za 3 miesiace przeprowadzam sie do MONTPELLIER, chcialabym nawiazac kontakt z osoba , ktora mieszka w tym miescie. Jak wyglada zycie w Montpellier, jakie sa mozliwosci znalezienia pracy dla nas Polakow itp. Mam mnostwo pytan, prosze odezwijcie sie pod moj adres email [email]
Witam. Mysle o przeprowadzce z mezem i synkiem do Montpellier. Prosze powiedzcie czy jest szansa na jakakolwiek prace ( znam j. angielski) dla mnie. I jakie sa ceny mieszkan. Pomozcie jak mozecie :)email [email]
Witam.
Niedawno przeprowadziłam się do Montpellier i chętnie nawiążę kontakt z Polakami tu mieszkającymi. Kontakt: [gg] .
hej od 2 miesiecy pracuje w montpellier i pilnie poszukuje mieszkania, jak by ktos mial jakies informacjie na ten temat to prosze piszcie [email]
Cześć:)ja zamierzam być w Montpellier od czerwca, czy istnieje jakaś szansa znalezienia pracy przy znajomości tylko angielskiego?może ktoś slyszał o jakiejś ofercie?
Cytat: alicjag5
Witam. Mysle o przeprowadzce z mezem i synkiem do Montpellier. Prosze powiedzcie czy jest szansa na jakakolwiek prace ( znam j. angielski) dla mnie. I jakie sa ceny mieszkan. Pomozcie jak mozecie :)email [email]
Witam serdecznie! Jestem młodą osobą od kilku lat przebywającą za granicą. Z przyczyn osobistych postanowiłam zaryzykować przeprowadzkę do Montpellier (rodzina mojego narzeczonego mieszka kilkanaście kilometrów za miastem) którą planuję na początek najbliższych wakacji. Interesuje mnie znalezienie pracy i nawiązanie kontaktu z Polakami.

Z wykształcenia jestem muzykiem - mam dyplom magistra sztuki Akademii Muzycznej w Katowicach (kierunek - Wokalistyka Jazzowa). Jako drugi kierunek studiowałam Polonistykę na Uniwersytecie Jagiellońskim. Studia te zakończyłam tytułem licencjackim z uprawnieniami do nauczania języka polskiego w szkołach podstawowych i gimnazjach. Ponieważ wkrótce po studiach wyjechałam za granicę, moje doświadczenie zawodowe zdobywałam głównie poza Polską. W chwili obecnej zarabiam na życie udzielając prywatnych lekcji śpiewu oraz prowadząc zajęcia muzyczne dla dzieci w wieku przedszkolnym. Pracuję również jako wokalistka, wykonuję ogólnie pojętą muzykę rozrywkową, jazzową oraz własne kompozycje.

Bardzo chętnie nawiążę kontakt z osobami przebywającymi w Montpellier, będę również bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki dotyczące tego gdzie i w jaki sposób mogłabym szukać zatrudnienia z moim wykształceniem.

Pozdrawiam!
poszukuje polakow mieszkajacych w Montpellier, jesli jest ktos chetny zeby sie spotkac i pogadac to jestem chetna. moje gg. 3613492, pozdrawiam Marlena
Witam wszystkich. Krótko mówiąc szukam Polaków z Montpellier i okolic :)
Jestem tu juz jakis czas i jeszcze jakis czas bede . Jeśli więc jest ktokolwiek kto szuka Polaków i wspólnego spędzenia czasu, kawa piwko to piszcie na [gg] luz maial epox6 małpa poczta.fm

pozdrawiam
maciek
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe