Wybor uczelni.

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszystkim. Sluchajcie potrzebuje Waszej małej rady, obecnie mieszkam w Manchester i uczę się w L'alliance Francaise, biore tez prywatne leckej u mojej nauczycielki bo przygotowuję sie do zdania DALF C1. I teraz pytanie, bardzą chcę studiować w Paryżu. Ale nie mam za bardzo pojęcia od czego się zabrać. Którą uczelnię mi polecilibyście jeśli chcę stuiować coś z ekonomią. I chodzi mi o rozpoczęcie od zera. Bo czytalem iz na Sorbonie, mozna tylko kontynuowac studia rozpoczete we wlasnym kraju. Ja chce zaczac od licencjatu i chodzi tez o rekrutacje... Powiem wprost moje swiadoectwo matura zdana na samych 4. Ale jesli chodzi o oceny niematuralne to bylem troche lesserem za dawnych czasow. Chcialbym wybrac cos gdzie mialbym szanse sie dostac. I to pewne ze tylko DALF C1 mnie wspusci na studia? nie DELF B2? Proszę osoby studiujące o porade lub kontakt email bede wdzieczny [email]
i czy ktos z Was zna jakas strone z uczelniami? Bo szukalem w necie ale na kazdej innej oprocz sorbony sie gubie po prostu... Prsze o pomoc czy kontaskt
http://www.campusfrance.org/fr/d%2Dcatalogue/ ,

voilà ;)
myslicie ze jak zdam DALF to z takimi ocenami z matury mam szanse sie dostac na studia we francji ?
Na Licence przyjmuja wszystkich "jak leci". Problemem moze byc to, czy po pierwszym roku dasz rade zaliczyc wszystko, bo wlasnie "przesiew" ma miejsce nie PRZED rozpoczeciem studiow, ale PO pierwszym roku.

A poziom B2 nie jest jakims wybitnie wysokim poziomem, wiec radze sie duzo uczyc francuskiego, bo taryfy ulgowej nie bedziesz miec.
no wlasnie tez mi sie tak wydaje dlatego chce zrobic DALF C1. tylko za cholere nie wiem jaka uczelnia bo wlasnie nie chce wpakowac sie w pieklo.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie