Au pair 2009

Temat przeniesiony do archwium.
Pilnie szukam rodziny we Francji na okres lipiec-sierpień 2009 w charakterze au pair!! Jeżeli ktoś coś ma niech sie ze mną skontaktuje [gg]
www.aupair-world.net polecam
Ja również poszukuje pracy we Francji na lipiec lub sierpień 2009 w charakterze au pair lub kelnerki, recepcjonistki itp moj nr [gg]
tak, tylko wcale nie ma takiego wyboru na tej stronce, o jedno miejsce bije sie nawet 100 innych osob
Na aupair-world.net to są takie stawki że normalnie śmiech na sali ...;/
Nie polecam ..
Poszukuje pracy na wakacje
najlepiej w hotelu , restauracji .. czy w sklepie :D
Jakby ktoś miał jakieś info to bardzo proszę !!
Moje [gg]
niby dlaczego smiech? moze nie mozesz znalezc rodziny tam?
heh

wyobraz sobie ze dwa lata z tą storną jeździłam, i znam maaase au pairek, które wlasnie przez te strone znalazły rodzinę.

ale skoro śmiech to śmiech, powodzenia w szukaniu na forum.
w koncu tujest caaaaała masa ogłoszen i tylko czekaja az zadzwonisz :P
a co do stawek, czy przez strone, biuro czy forum, jako au pair zawsze bedziesz tyle samo dostawac..od 260-450 e/mc. wiec jesli decydujesz sie na cos ponosisz tego konsekwenje, tak?
zobacz tez tu

http://janpolest.free.fr/francais/index.html
No w zeszłym roku jechałam też "po części" jakby przez tą stronę...
Chodzi mi o to , że te stawki proponowane przez te agencje stronki .. od lat się nie zmieniają .. a ceny idą w góre ..itd .. 450 euro które dostajesz teraz to nie to samo jakby to zarobić 5 lat temu ..!
Osobiście uważam , że lepiej załatwić sobie robote bez agencji.. można wtedy coś wynegocjować. Moje myślenie moze nie przyświeca idei aupair boo już pare razy bawiłam się w tą pracę ..
Witam
Rowniez poszukuje pracy na wakacje- lipiec, sierpien, wrzesien 2009 we Francji a szczegolnie w ile de France. Jako au pair, kelnerka, recepcjonistka czy cos innego w turystyce, dobry francuski i angielski.
pozdrawiam
zuzanna
moj mail: [email]
Agata, przeciez wyjazd au pair polega na tym, zeby poznac kulture i jezyk a nie na "zbijaniu kokosow". Owszem stawki nie sa duze, jednak te pieniadze przeznaczasz tylko na drobne wydatki, jakies zachcianki, poniewaz wszystko inne masz zapewnione...
Bylam kiedys "operka" przez rok w Paryzu. Przywiozlam stamtad jednego okraglutkiego franka (byly kiedys takie pieniadze...), doslownie na pamiatke. I zadnych pieniedzy wiecej. Ale co zobaczylam, co zrozumialam, czego sie nauczylam - to moje! Na cale zycie mi starczylo. Kultura francuska, mentalnosc Francuzow, slowka i konstrukcje zdaniowe, znajomosc kraju i jego polityki, zwyczajow i kuchni, sposobu reakcji, myslenia à la française - wszystko to bezcenne i nigdy bym tego nie zamienila na jakies ewentualne oszczednosci z tego wyjazdu.
hej,
poszukuje au pair dla rodzinki od 1 kwietnia na 3 miesiace( to napewno, moze da sie wydluzyc, jesli ktos zechce). To jest zaprzyjazniona rodzinka, bo sama u nich bylam. departament Ardeche (sliiiicznie tam jest). dzieciaki sa swietne, choc aniolami tez nie sa ;) w tym roku maja po 7,11 i jest jeszcze 3 syn (ale raz na 2 tyg) i ma 13 lat. W razie pytan piszcie na maila. pozrawiam
[email]
Witam.
Również poszukuję rodziny która przyjęłaby mnie jako Au-Pair w terminie od czerwca do końca września. Nie ukrywam, że bardzo mi na tym zależy:) Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Moje [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie