wakacje szanse na znalezienie pracy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Jestem Asia i mam 19lat.
Razem ze znajomymi chcielibyśmy wyjechać na wakacje do Francji/Belgii do pracy. Francuski na poziomie B2.
Jak myślicie, jest jakaś szansa na znalezienie pracy? W jakich sektorach?
Czy można w ogóle wynająć mieszkanie/pokój za jakąś rozsądną cenę? Jeśli tak, to jaką?

Może są jacyś Polacy, którzy wiedzą coś? Może ktoś mógłby użyczyć odpłatnie ofc pokój?
Pozdrawiam.
Moj mail: [email]
ja się przyłączam do pytania oczywiście mój francuski to poziom mniej więcej B1
Też szukam pracy we Francji, ale najlepiej od teraz :) Jak narazie jest ciezko, jade na okres probny na tydzien i nie wiem co z tego wyjdzie... Mysle, ze przed wakacjami bedzie latwiej. Najazdy turystów na lazurowe wybrzeze, bretanie, langwedocje, Paryz itp. Najwiecej ofert w gastronomii, hotelarstwie. Ogolnie chyba rynek francuski nie jest w najlepszej sytuacji i z tego co slyszalam nawet francuzom ciezko cos znalezc. Pojawiaja sie juz ofery z rekrutacja do pracy wakacyjnej takz mozecie sie zabierac za szukanie w internecie lub przez agencje pracy.
Macie juz jakies dowiswiadczenie?
A co do mieszkania to zalezy od miasta, regionu... Paryz niestety najdrozszy. Znam sytuacje na lazurowym, studio mozna wynajac za około 400 euro, pokoj to wydatek 3[tel]euro. Jesli jedziesz ze znajomymi to najlepszym rozwiazaniem bedzie wynajecie calego mieszkania i podzial kosztow. Nie wyjdzie o wiele drozej niz wynajmowanie pojedynczych pokoi a i latwiej chyba znalezc cale mieszkanie. Czasami pracodawca oferuje zakwaterowanie np w hotelu. Minimalna placa we Francji to chyba koło 1200 euro.

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego