MIESZKANIE W MARSYLII

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie czy jest ktos kto mieszka w Marsylii lub pobliżu?
Chodzi mi o ceny wynajmu mieszkań przede wszystkim.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
Dziewczyno,

Wejdź sobie na jakąś stronę internetową np. http://www.seloger.com/, zaznacz Location; w localisation wpisz Marseille i szukaj.

W szczegółach wyszukiwania możesz wybrać dzielnicę i co jeszcze chcesz (nawet willę z ogrodem i basenem oraz obsługą). To naprawdę nietrudne.
I jeszcze jedno, jeśli szukasz mieszkania na dłużej, to patrz na mieszkania nie umeblowane - bardziej opłaca się kupić jakieś używane meble niż płacić co miesiąc większy czynsz. Oczywiście pisze mądry po szkodzie - ale i tak, jak przyjechałem, to nie miałem pieniędzy na meble. Dopiero teraz przeprowadzam się z umeblowanego do nie umeblowanego. Mieszkanie większe, nowe - a i tak tańsze o około 50 euro/ miesiąc od poprzedniego.
a jak jest z jazdą samochodem po Marsyli, jest gdzie zostawić auto? Ile kosztują parkingi strzeżone? Czy metro ma parkingi za darmo? Strzeżone?
Chce wynająć mieszkanie na tydzień w sierpniu, czy mieszkanie 2-3 km od brzegu i centrum to nie zadaleko, boje sie że pół dnia spędze na podróżowaniu po mieście? Z góry dzieki za odpowiedź.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie