loty do FR z KRK

Temat przeniesiony do archwium.
slt!
czy wiecie cos o lotach z krk do paryza? easy jet ma ceny z kosmosu a transavia ciagle nie ma planu lotow na lipiec i dalsze miesiace...
LOT ma czasem mega promocje, że za 150 zł idzie polecieć.
Poza tym jest WIZZAIR. Leci z Katowice/Kraków - lotnisko Pyrzowice do Paris - Beuvais - oni są najtańsi.
hm jesli chodzi o Krk to tylko easyjet, odpowiednio wczesnie zarezerwowany nie jest AZ tak drogi.

wczesniej wspomniany Wizz jest niby duuuzo tanszy i co ciekawe tam bagaz głowny moze wazyc do 32 kg !!!!
Ale...jesli mieszkasz daleko od Katowic do dolicz kase na przejazd, a pozniej z beauvais do centrum autobusem (1,5 h) za 13 e.
Hm...wydaje mi sie, ze dalej Wizz bedzie tanszy.
PLus, ja sie nigdy nie spotkałam z anulowaniem lotów, opoznieniami czy innymi dziwnymi akcjami, co niestety musze powiedziec o easyjet.
Ja latałem już kilkakrotnie Easyjet do Krakowa i nigdy nie zdarzyło im się anulować lot lub go opóźnić (nawet w zimowe śnieżyce w Paryżu, które sparaliżowały lotniska w 60%), zaletą jest to, że to połączenie łączy Kraków z Paris Charles de Gaulle, a stamtąd to już windą dwa piętra niżej i mamy TER i TGV, ja płaciłem średnio od 60 do 140 euro w dwie strony, kupowane za wczasu. Choć to czasami low-cost są droższe od normalnych, zwłaszcza oferty last-day, wakacyjne i świąteczne więc warto przeszukać.

Pozdrawiam
Marcin
hej, ja lęcę na początku lipca easy jetem z Krakowa do Paryża, właśnie na Charles de Gaulle. Wyjeżdżam na staż, więc zmartwiliście mnie trochę tym anulowaniem lotów...muszę być dokładnie drugiego lipca w Paryżu, a co jeśli odwołają lot? to się w ogóle zdarza??
Jeśli wulkan znowu nie zasyfi atmosfery, to nic nie odwołają.
Szczególnie, że okres wakacyjny, to mają na tym interes.
ja zawsze autokarem jezdze i jest super:D taniej i o kg bagazu sie nie martwisz
Taniej? Za 100 zł autokarem pojedziesz? Wątpie. No i o ile wygodniej i szybciej samolotem.
A limit wagi bagażu podneiśli np. w wizzair - z 15kg na 32kg, więc jest coraz lepiej.
dokładnie, wprawdzie ja w jedną stronę lęcę easyjetem i tam jest do 20kg, ale wracam wizzair i tam jest 32 kg więc moge więcej przywieżć ;d w zeszłym roku jechałam autokarem i źle nie było, ale cena praktycznie taka sama, a 36h męczarni w podróży, więc stoo razy lepiej samolotem ;)
Temat przeniesiony do archwium.