hostele paryz

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, czy znacie jakies tanie hostele, czy cos w tym stylu? Jade do Paryz na 5 dni i szukam jakiegos miejsca na przespanie sie.
dzieki za info:)
W sumie od tego sa szukajki noclegow i one zapewnia Ci informacje. Z Paryzem jest tak, ze hostele najczesciej sa na obrzezach i trzeba dojechac sobie zeby pozwiedzac. Cen niestety nie znam. Kiedys trafilem na stosunkowo niedrogi hotel na Boulevard de Magenta, ale jak widze to chyba go wyremontowali i ceny poszly jednoczesnie w gore. A wowczas bylem z kolega i placilismy 45 euro za pokoj (wiec 22,5 na glowe). No ale to tez dawno bylo, bo jakies 2,5 roku temu...
W ogole to polecam Ci kupic na miejscu Paris Visite, co by miec nielimitowana komunikacje miejska.
jezel jedziesz na 5 dni polecam couchsurfing.org
ja dzieki tej stronie spedzialam w Paryzu miesiac::):):) Nie dosc, ze mozna poznac swietnych ludzi, zwiedzac z nimi i imprezowac, to jeszcze za nic nie placisz;)
A latwo bylo Ci znalezc ludkow z couchsurfingu, ktorzy chcieli Cie przechowac? Bo moja kolezanka chcac zalatwic sobie nocleg ta droga w Szwecji albo Norwegii (juz nie pamietam ktore z tych) polegla i musiala brac hostel:/
Znaczy mozna znalezc bez wiekszych problemow, po prostu trzeba byc zdeterminowanym i wiedziec, jak pisac tego typu wiadomosci:)
Po pierwsze, jak wyslesz dajmy na to 5 zapytan o nocleg to na 99% wszyscy ci odmowia, bo przeciez ludzie w wakacje tez wyjezdzaja, a poza tym Paryz jest najpopularniejszym miastem turystycznym i moga miec juz innych couchsurferow.
Wiec radze wyslac jak najwiecej wiadomosci, w stylu z 50 albo 70, albo nawet 100 jak trzeba, to na 100 cos znajdziesz:D I nie zrazaj sie jak dostaniesz na poczatku 20 niezaakceptowanych.

a poza tym jak piszesz taka wiadomosc pamietaj, ze nocleg to sprawa drugorzedna. W sesie lepiej wyglada jak napiszesz:szukam kogos kto chcialby mnie przyjac i pokazac mi to piekne miasto i moze troche poimprezowac, niz szukam noclegu na 5 dni bo nie chce placic za hostel. Czaisz, trzeba do tego podejsc dyplomatycznie po prostu.:)
I jescze jedno, jak wiadomosc jest choc troche spersonalizowana to masz wieksze szanse, ze cie ktos zaakceptuje. tzn napisz na poczatku imie tej osoby a poza tym jesli znajdziejsz cos interesujacego na jej profilu tez mozesz o tym wspomniec, w stylu poza tym ja tez uwielbiam grac na gitarze tak jak ty, wiec mozemy o tym pogadac jak bede u ciebie:D
Ja od pewnego czasu podrozuje tylko z couchsurfingiem, i znalezienie noclegu nie jest na serio najmiejszym problemem, a bylam juz w rozych sytuacjach i mam dosc duze doswiadczenie w tym zakresie:) trzeba tylko wiedziec jak sie do trgo zabrac i jezeli sie zastosujesz do moich porad na pewno dasz rade:)

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa