Witam. Sprawa ma sie tak, ze po prostu mamy powyzej uszu: Szkocji, deszczu, wiartu i zimna. Z tego powodu i odwiecznych marzen postanowilismy sie przeniesc do Francji. Troszke juz sie naczytalem na temat roznych spraw, ale chcialbym sie dowiedziec troszke wiecej. Problemem jest tez to, ze wiele watkow dotyczy okresu sprzed otwarcia rynku pracy we Francji. Chcialbym sie dowiedziec jak to teraz wyglada z tymi pozwoleniami itp. Czy mial ktos moze podobna historie o przenosinach z UK do Fr? Dodam, ze przeprowadzka dotyczy mnie, mojej zony i aktualnie 2 letniej pociechy. Ile pieniedzy bedzie trzeba tak dobrze odlozyc na wbiecie sie do Francji? Oczywiscie omijamy Paryz. Jakby to bylo ze znalezieniem pokoju(bo wiem, ze mieszkanie jest niewykonalne z tego poziomu) dla rodziny? Czy panstwo jest w stanie pomoc w jakis sposob na tym etapie? Macie jakies dobre rady, uwagi, podpowiedzi? Wszystko co mogloby pomoc bardzo mile widziane :) Wyjazd planujemy na powiedzmy maj/czerwiec 2013. BArdzo prosze o nie linczowanie jesli dubluje jakis temat,ale nie moglem nic na ten temat znalesc ;) Pozdrawiam