Francuski ślub z francuzem (Polka i Francuz)

Temat przeniesiony do archwium.
Jak wygląda ślub we Francji , czy on jest taki jak w Polsce , (Kościelny) . Gdzie można we Francji brak ślub francuzki , a gdzie polski ślub we francji ? dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam ...
moze jeszcze nie bierz tego slubi (francuski polski koscielny )jak sama nie wiesz jaki chesz i jak to wyglada a twoj przyszly maz nie zna odpowiedzi?
Cytat: aniakl
moze jeszcze nie bierz tego slubu (francuski polski koscielny )jak sama nie wiesz jaki chesz i jak to wyglada a twoj przyszly maz nie zna odpowiedzi?
LOL. Problem w tym, że koleżanka jeszcze nie wyjechała do Francji i nawet nie poznała potencjalnego kandydata na chłopaka vel narzeczonego :DDDDDD Stąd też myślę, że przyszły mąż nie zna odpowiedzi - z powodu nieistnienia ... heu...;)
To znaczy on istnieje, ale jeszcze o tym nie wie. Yyy... wróć! Istnieje i o swoim istnieniu wie - pewnie ma na imię Jean, może Jean-François nawet, a na nazwisko Dupont - ale nie wie jeszcze, że się rozwiedzie ze swoją żoną, która ma pewnie na imię Cécile, żeby ożenić się z kobietą swoich marzeń, Olą Sylwią, którą pozna pod wieżą Eiffla. Razem będą żyli długo i szczęśliwie i przede wszystkim będą żyli typowo francusko(?).
OUAIS! Ale chyba najgorsze, że o JEJ istnieniu nie wie... Stawiałabym, w JEGO przypadku, również na "Dubois"! Oraz Pierre'a lub Jacquesa! Choć nie zdziwi mnie, jeśli tym najbardziej romantycznym będzie np. Mehdi, Ahmed lub Mohammed...
No wiadomo żeby najlepiej było gdyby się dowiedział o jej istnieniu jak najszybciej i nie marnował więcej czasu z Cécile, która niby jest wspaniałą kobietą i typową Francuzką z Francji, ale nie jest tą jedyną!
Można by zorganizować może jakąś akcję informacyjno-propagandową? Rozesłać ulotki do wszystkich prawdziwych i romantycznych Francuzów z Paryża z informacją, że Ola Sylwia niedługo przybędzie! Na ulotce dać jej zdjęcie, polską flagę koło flagi francuskiej, ikonkę z wieżą Eiffla ewentualnie z Łukiem Triumfalnym, parę serduszek i wielki napis Vive la France!
hehe....... myslalam ze tylko ja taka jestem :)
Coś na tę okazję. Zabierajcie się za formalności!:)
http://strefapl.com/PL/strefa-administracji/22-rodzina/612-slub-w-paryzu
Temat przeniesiony do archwium.