randka w Paryżu GDZIE ?

Temat przeniesiony do archwium.
Gdzie Paryżanie chodzą na randki , zabierają swoją sympatię ? Proszę o romantyczne podopowiedzi gdzie można spędzić miło czas z ukochanym ... Pozdrawiam Ola ...
Na Pola Elizejskie walnąć winiacza na trawie :)
To trochę kwestia gustu. Ja np. najbardziej lubię paryskie metro. Można wybrać jakąś linię, która ma spory odcinek nad ziemią albo też połazić po tunelach. Kto co lubi.
Chłopaki, nie róbcie sobie jaj! ;)
No, że jaja od razu?
Ja właśnie uważam, że zalet moja propozycja ma wiele. Randka w metrze to rozwiązanie:
1) Tanie! (albo wręcz darmowe, bo żeby wejść do tunelu nie trzeba mieć biletu)
2) Oryginalne (chociaż podobny pomysł był w jakiejś strasznej amerykańskiej szmirze (do dziś żałuję, że to obejrzałem), tam była randka w autobusie...)
3) Ekologiczne, a że jest moda na ekologię, to od razu można zapunktować u swojej francuskiej randki, że my Polacy nie jesteśmy tacy, że tylko węgiel palimy w elektrowniach i nie obchodzą nas emisje CO2 do atmosfery. No i od razu świetny temat na randkę: le réchauffement climatique, également appelé réchauffement planétaire!!!
Tak jest, 2 dni temu dosłownie - na Arte oglądałam dokument w zbulwersowanym tonie: o kopalniach węgla brunatnego w PL, ze złowieszczymi kominami w tle... Trzeba być BIO! A jak już ktoś zapunktuje metrem, to w ramach drugiej bazy można by nawet do RER się udać... jak szaleć, to szaleć! Co do innych możliwych podOpowiedzi, sugerowałabym jednak... ech... obszar wokół Wieży - gdzie można spotkać uroczych, romantycznych Francuzów oferujących różnego rodzaju towary w wielkim guście, znających nawet kilka słów po polsku!
Masz rację. Pod Wieżą jest cudownie. Tłumy turystów + zardzewiała wieża + murzyni oferujący na każdym kroku wyszukane towaru w postaci breleczków, pocztówek itd. Jeśli taka randka odbędzie się dodatkowo w towarzystwie Francuza to czego chcieć więcej :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie