francuski PIT - rozliczenie za kilka miesiecy pracy we FR

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
Poproszono mnie o pomoc w wypelnieniu francuskiej deklaracji podatkowej osoby, która pracowała tylko 4 msc we FR. Agencja pracy tymczasowej kazała wypełnić deklarację 2042 i umieścić w niej dane 1) wysokość osiągniętego dochodu 2) kwota odprowadzonego podatku 3) liczba dni pobytu za granicą
I tu pojawia się pytanie, czy "1)" to revenus d'activite"(1AJ)? "2" to frais reels(1AK) jako podstawa opodatkowania? a 3 to po prostu "nombre d'heures payees dans l'annee" 1AV?
Serdecznie dziękuję za odzew i pomoc ciemnej masie, która w Polsce rozlicza się przez księgową;)
1 TAK suma pieniazkow zarobionych przez caly okres pracy we francji 1AJ

2 WEDLUG MNIE WPISUJESZ 0 ( zero , bo zapewne nic nie wplacales na poczet podatku)
TO NIE SA FRAIS REEL to nie 1AK

3 LICZBA PRZEPRACOWANYCH DNI NA WYPLATE ZADEKLAROWANA (prawdopodobnie wyjdzie ci doplata jak sie rozliczasz we francji ,ale wedlug mnie wpisuje sie liczbe godzin przepracowanych w roku na deklaracji =1AV

SAM SOBIE TO WPISZ PO CO CI KSIEGOWA JAK ONA NIE WIE GDZIE CO WPISAC :)
podstawa opodatkowania jest suma zarobionych pieniazkow i w twoim przypadku jak nie pracowales caly rok powinienes zaznaczyc prawidlowo ilosc godzin moze dostaniesz le prime pour emploi ,wpisz sobie sam moge pomoc i sprawdzic .
deklarujesz sume nie jaka faktycznie dostales na reke a "cumul net fiscale" mam nadzieje ze pomoglam ale i tak wiem ze sie zakrecicie z ta deklaracja
dziękuję za odpowiedz, ale niestety nadal mam problem 1. gdzie wpisać odprowadzony podatek, który mam wypisany na kartotece zarobkowej z agencji pracy 2. jak przeliczyć ilość przepracowanych dni na godziny?
aha - i jeszcze jedno, czy wartości należy zaookraglac, żeby nie były "po przecinku"?
bylas wyslana z agencji z polski ? zostawilam ci wiadomosc na priwie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia