nagleZmieniłamSkołeNigdyNieUczyłamSięFrancuskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Ratujcie!!! Zmieniłam po feriach szkołe i nagle musze się uczyć francuskiego. Ja nigdy nie miałam styczności z tym językiem a tu mi karzą rozmowy sterowane robić. Prosze przetłumaczcie ten krótki dialog

-byłam u mojej cioci we Francji dwa lata temu przez tydzień
-jak spędzałyście wolny czas?
-Zwiedzałyśmy Paryż i odwiedzałysmy jej znajomych
-Poznałaś kogoś ciekawego?
-sąsiada cioci, z którym często chodziłam na spacery, był bardzo miły
pogadaj patrynia z nauczycielka, moze bedzie wyrozumiala dla osoby zaczynajacej francuski : nikt o zdrowych zmyslach ci tego nie napisze, gdyz naciagactwo na pisanie prac osiaga tu granice szczytu
ajj nauczycielka powiedziała ze za cos musi mi postawic oceny i dała mi ten niby łatwy zestaw. A po za tym ostatnia rzecz jaka można z ta fanatyczka zrobic to dogadac sie :(((((
wspolczuje Ci ja mam tak samo:( tez zmieniłem szkołe i wkuwam francuski wlasnie.. ahh noo ale coz przynajmnmiej mam spoko nauczycielke i potrafi mnie zrozumiec.
-il y a deux ans, j'ai été en france chez ma tante.
- comment avez-vous passé le temps libre?
- nous avons visité Paris et nous avons rendu visite/fait une visite à ses amis
- avez-vous rencontré quelqu'un interessant ?
- oui, un voisin de ma tante. nous nous sommes prommenés souvent, il était très gentil.

nie wiem czy to do konca dobrze ;p
quelqu'un d'interessant
Bardzo dziękuje za pomoc
Jesli souvent - to moze l'imparfait?
Nous nous promenions souvent(...)
Pzdr.
prawda
Nous nous promenions souvent ensemble, il était très gentil.

Poza tym Comment (...) votre temps libre?
Pozdrawiam
Cos latwego do zrozumienia. Mozna powiedziec te zdanie:
je me suis déjà promené avec lui, il est très gentil.
A NIE je me suis déjà promené avec lui, il était très gentil.
Patrynia, nie wymiękaj.
Ja trafiłem do LO z 6 godzinami fracuskiego tygodniowo. W mojej klasie były osoby, które miały francuski w podstawówce. Po pewnym czasie je przeskoczyłem. Powodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia