co lubie robic w wolnym czasie jakto powiedzieć

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

proszę o pomoc w napisaniu paru zdan co lubie robic w wolnym czasie. Nie mam pojecia jakm zdanie powinno być zbudowane. z Góry dziękuję za pomoc ;)
Włóz trochę wysiłku i napisz chociaż te zdania po polsku, może wtedy Ci ktoś pomoże je przetłumaczyć.
ja nie chce zeby mik tos podal te zdania tylko chcialabym wiedziec jak ma wygladac konstrukcja czy to cos w rodzaju Quand j'a loisir j'aime ..... czy jakos inaczej
to moze w wolnym czasie lubię chodzić do teatru
Quand j'ai le temps libre (pendant mes loisirs) j'aime aller au théâtre, au cinéma(kino), à la boîte (na dyskotekę).
Możesz też też użyć konstrukcji:être passionné de qqch-pasjonować się czymś, np.je suis passionnée de sport - pasjonuję się sportem.
Albo: Je prends les leçons de danse.- biorę lekcje tańca
Albo:J'aime rencontrer mes amis._lubię spotykać się z przyjaciółmi.
J'aime passer mon temps libre en regardant la télé ou en lisant des livres et des revues.-Spędzając czas wolny lubię oglądać telewizję, czytać książki i czasopisma.
Quand j'ai le temps libre je vais au théâtre. (au cinéma) - do kina)
dziekuje bardzo ;)
choruje od 3 lat na serduszko mam w plecy francuski potrzebuje to przetlumaczyc czy moge liczyc na czyjasc pomoc??
W wolnym czasie lubie słuchac muzyki. Jest to najczesciej muzyka pop. Lubie takze spotykac sie z przyjaciolmi.Chodzimy na spacery, gramy w tenisa i ogladamy rozne filmy.Chodze takze na zakupy. Po sklepach moglabym chodzic godzinami.Uwielbiam kupowac buty i torebki.Nieraz takze wybieram sie do kina na jakas komedie romantyczna.Moim ulubionym filmem jest "Nigdy w zyciu".Ogladam rowniez moj ulubiony seral "M jak milosc". Od czasu do czasu lubie przeczytac jakas ciekawa ksiazke np przygodowa
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego