Masz ochotę napisac list???;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam wszystkich!!
Potrzebuję pomocy!!!
jestem w klasie maturalnej, i prof. od francuskiego wystawila mi hmmm, miedzy 3 a 4.
Wiadomo, ze chcialabym podwyzszyc srednia;)Jak kazdy chyba;)
I....musze napisac list do mojej profesorki;)
nie wiem co mam w nim napisac, jakas prosbe moze dlaczego chce 4 z motywacją itp, itd.
Inwencja twórcza nalzey do mnie;)
No, ale ze z francuza ze mnie NOGA, nie umię ego zrobic;)
Wiec jesli ktos z was zna bielge j.francuski, i napisanie takiego listu zajmie mu doslownie pare minut;), bylabym bardzo wdzieczna jezeli moglibyscie mi POMOC;)
Z gory wam dziekuję!!!
Pozdrawiam
Zdesperowana maturzystka;)
Musisz włożyć chociaż trochę wysiłku, napisz chociaż taki list po polsku, wtedy ktoś Ci pomoże w tłumaczeniu.
Nie no jasne:)
Ja mogę napisac go po polsku;)
Ale czy ktos mi w ogole pomoze w napisaniu tego listu....
Jesli to nie oczywiscie sie postaram, chcociaz mysle ze marne beda z tego skutki...
Pozdrawiam
powiem Ci tak. Nie spotkalam sie z przypadkiem na tym forum kiedy komus bardzo zalezalo a nie uzyskal pomocy:P wiec powinnas napisac chociaz po polsku. Poza tym tak na logike biorac to i tak to musisz zrobic i tak bo gdyby tu Ci nikt nie pomogl (co oczywiscie jest niemozliwe:P) to musialabys napisac sama wiec tak czy siak nie pojdzie to na marne. I napisz jeszcze do kiedy masz termin?
To jest chamskie sugerować, żeby potencjalny pomagający miał wymyślić treść
Twojego listu("nie wiem co mam w nim napisac, jakas prosbe moze dlaczego chce 4 z motywacją itp, itd.Inwencja twórcza nalzey do mnie;)")

Otoz to: odpowiedz sobie na pytanie "dlaczego chce 4", skoro na nie nie zasługujesz
Zamieszczasz prosbe o pomoc ktora jest ewidentnie prosba o zrobienie czegos za Ciebie, z czego Ty masz miec wymierne korzyści. Oszukiwanie może w tym kraju jest na poziomie dziennym, ale na tym forum jak widzisz nie bardzo się to pochwala.

D'ailleurs, w klasie maturalnej powinninnas zrozumiec, że nie uczysz sie dla ocen.

Wysil się i napisz po francusku (w końcu ocena ma byc z francuskiego a nie z polskiego) coś co będzie miało ręce i nogi a wtedy na pewo ktoś Ci pomoże
Wiesz, może to nie jest aż takie ważne? Skoro zdajesz nową maturę (wiem bo sama to przechodziłam) to chyba znaczenie w rekrutacji na studia itd mają wyniki matury, a nie oceny na świadectwie? Nie chcę się wtracać, ale jeśli mogę coś poradzić, to nie zajmuj sobie czasu i nerwów tym że chcesz napisać jakiś list którego nie potrafisz, tylko czymś w tym momencie ważniejszym niż ocena która Ci się, przynajmiej wg mnie, na nic nie przyda. W każdym razie powodzenia ;-)
Aha, jeśli mimo wszystko Ci zależy, to ja francuski znam biegle (no, powiedzmy;) i mogłabym Ci pomóc, tylko podobnie jak Ty nie wiedziałabym,co napisać. Więc jak się zastanowisz i miałabyś polski tekst to może... :)
A tak na marginesie to wg mnie uczeń majacy 4 z francuskiego nie jest raczej zielony w tej dziedzinie, zna chociaż podstawy. I jeśli Ty nawet nie próbujesz napisać tego listu to nie zasługujesz na 4. To byłoby krzywdzące dla uczniów, którzy taki poziom (na 4) wiedzy reprezentują.
A to musi być list? Bo moim zdaniem więcej osiągniesz jak pójdziesz i porozmawiasz, przecież ta kobieta wie że list Ci każdy może napisać...
Witam!!
Dziekuke za wszystkie rady, pomoc i dobre slowo;)
A co do tego, ze nie powinnam zawracac sobie glowy francuskim, to chyba macie racje...
A tak szczerze, to mam chyba 3/4 dzieki kartkowkom ze słówek, roznym projektom itp. Sprawdziany zawsze szly mi gorzej..

Nie umiem zrozumiec np. czasow (Passe Compose, tych wyjatkow i reszty)
Juz nie raz sama pisalam listy po francusku, rozne zadania, korzystajac caly czas ze slownika( ling.pl)
Tylko zawsze miałam błędy dotyczące CZASÓW:/
Tu nie ten czas, tam nie ten czas....
Ehhh....
Ale pocieszam sie ze przynajmnie rozumiem angileski;)Przynajmniej na tyle, ze powinnam zdac mature;)

Jesli oderwe sie od nauki z przedmiotow maturalnych w czasie swiąt, postaram sie sklecic pare zdan i zamieszcze je na forum, moze ktos bedzie mial ochote poprawic błędy...

Dzieki jeszce raz
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe