Hej :) Jestem pierwszy raz na tej stronie i bardzo sie cieszę,że na nią trafilam, bo tu jest wszystko prosto opisane .
Niestety teraz mam problem z przetłumaczeniem tekstu :(
Musze przedstawić dialog:
Rozmawiam z francuskim kolegą o muzyce i musimy powiedziec jaki styl muzyki nas interesuje a jaki nie i dlaczego, wykonawcy ktorych sluchamy, koncert jaki ostatnio widzielismy, i na koncu mowie ,ze chce kupic płyte francuską i by mi znajomy coś poradził ...
-Cześć (Salut)
-Cześć, jaki styl muzyki preferujesz a jakiego nie lubisz ? (Salut, quel styl musique tu prefere? et quel ne aime pas ?)
- Lubię pop, ponieważ jest taneczny i można do tego tańczyć. Nie przepadam za rockiem bo jest zbyt ciezki/glośny. (J'aime pop, parce que est ... et .. Je ne prefere rock, parce que est trop dur).A ty ? (et toi?)
- Tak samo jak Ty. (....) Lubię Jennifer Lopez i Shakirę. (J'aime J.Lo. et Shakirę) A ty jakich wykonawców lubisz? (et toi ... ?) Bylas ostatnio na jakimś koncercie?
- Lubię Beyonce. (J'aime Beyonce). Nie chodze na koncerty. (Je ne aller pas a concert).Może polecisz mi jakąś francuską płyte? (....)
-Polecam Natashe St-Pier ( Je recommander Natasha St-Pier). Do zobaczenia! (à bientôt)
- Cześć ! (salut!)