proszę o pomoc, pilnie na jutro.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

bardzo proszę jakąś dobra duszyczkę o przetłumaczenie dwóch poniższych listów.
1.witaj kasiu składam ci najserdeczniejsze zyczenia z okazji walentynek, ponieważ bardzo cię lubie i jestes moja najlepsza przyjaciółką. życzę ci abyś miała szczęście w miłości, bardzo cenię sobie twoją przyjaźń i mam nadzieję ze ty także.
2.witaj basiu zamierzam wybrać sie na wycieczkę w alpy, chce zeby wycieczka byla latwa i proszę cie abys doradziła mi co do trasy wycieczki. mam też nadzieję że przyłaczysz się do nas.dotychczas nasza turystyka gorska ograniczała sie do polski. taka forma spedzania wakacji jest bardzo korzystna poniewaz zmusza do ruchu i oddychania swiezym powietrzem co wplywa korzystnie na zdrowie.mam nadzieje ze sie spotkamy,na pewno nie bedziecie zalowali jesli sie do nas dolaczycie.

« 

Brak wkładu własnego