dialog

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Wiem, że nie powinnam nikogo o to prosić, ale nie mam innego wyjścia :( W tym roku zaczął mi się na uczelni lektorat z francuskiego, który muszę zakończyć egzaminem. Jednak na zajęciach kompletnie nic nie robimy i nawet nie mam szansy, aby się czegoś nauczyć. Egzamin mam podzielony na trzy częśći - dwie już pisałam (z podręcznikami oczywiście, bo kobieta, która nas uczy, chce aby wszyscy zdali), ale na trzeciej trzeba napisć dialog. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, nawet polecenia nie rozumiem :( Czy mógłby mi ktoś pomóc? Chociaż kilka zdań? Polecenie a zarazem temat brzmi: "Vous decidez de faire un voyage avec un ami. Vous lui proposez plusieurs destinations. Vous descutez ensemble de ces destinations et vous finissez par choisir un pays. Imagines le dialogue."
Wiem, że tak się nie robi, ale w trzy dni nie nauczę się tego, co inni mieli dwa lata, a ja tylko kilka miesięcy.
Sylwia
proponuje zakladka "koreptycje" i piszukac nauczyciela we wlasnym miescie. Sie nie chcialo uczyc trzeba placic. C'est la vie.
Uczyć się chciało, ale po dwóch miesiącach zajęć raz na tydzień po 1,5 h nie potrafię napisać egzaminu na poziomie A2...
Polecenie brzmi:
Decydujesz się na podróż razem z przyjacielem. Proponujesz mu wiele miejsc. Dyskutujecie razem o tych miejscach (kierunkach) i konczycie, wybierając kraj. Wyobraź sobie dialog.
Rzeczywiście jeśli masz egzamin za 3 dni, to najlepszym wyjściem będą ekspresowe korepetycje. Po prostu jeśli nie rozumiesz polecenia, to nie nauczysz się na pamięć dialogu, którego prawdopodobnie również nie zrozumiesz do końca, dlatego lepiej żeby ktoś Ci to bezpośrednio wytłumaczył, pokazał dlaczego tak, wtedy jest szansa że dasz sobie radę;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Ici on parle français