J'ai passé mes vacances au bord de la mer. Je suis allé avec ma famille. Nous avons habité dans un hôtel"Erania". Nous avons profité de beau temps, j'ai ramassé des coquillages, j'ai fait de châteaux de sable, j'ai joué au ballon avec ma soeur/frère et j'ai nagé beaucoup. Mon père et mon oncle ont fait de la planche de surf. Ma mère et ma tente se sont bronzées. Pendant deux semaines, je me suis détendu, pour la prémière fois dans ma vie, j'ai vu les phares et j'ai pris un bateau à moteur. Je sius très content de mes vacances.
=========
A teraz na nasz ojczysty jezyk:
Moje wakacje spedzilem nad morzem. Wybralem sie tam ze swoja rodzina. Mieszkalismy w hotelu "Erania". KOrzystalismy z pieknej pogody, zbieralem muszelki,budowalem zamki z piasku,gralem w pilke z moja siostra/bratem i duzo plywalem. Moj tata i wujek plywali na desce surfingowej.Moja mama i ciocia,opalaly sie.Podczas tych 2tygodni,odprezylem sie(zrelaxowalem),pierwszy raz w zyciu,widzialem latarnie morska i po raz 1x w zyciu,jechalem na motorowce.Jestem bardzo zadowolony z moich wakacji.
ps.cos ode mnie.Pislam to wypracowanie male dla chlopaka,kt.tez na forum szukal pomocy.Jak nie jestescie z tej samej klasy:)i szkoly, to moze sie przyda.Pozdrawiam.Aha,pozmieniaj sobie zamiast rodzaju meskiego,na zenski.