Madame,Monsieur
Tydzien temu w waszym miesięczniku przeczytałam o konkursie ekologicznym. W moim domu zawsze mamy problem ze smiecmi. W rodzinie 4 osobowej zawsze tego się troche nazbiera a smieci wywoża tylko raz w tygodniu, już nie wspomne o rodzinach które mieszkaja w blokach. Nawet po zgnieceniu butelek czy kartonow wiele miejsca nie można zaoszczędzić. Dlatego chciałabym zaproponowac kosz na smieci z 3 komorami. Po wrzuceniu butelki czy kartonu po mleku oczywiście w odpowiedni otwor w srodku maszyna by zgniatała przedmioty przez co będziemy mieć zarowno posegregowane smieci jak i wiecej miejsca.
Dla mieszkańców jak i przechodniow jest to wielka zaleta gdyz często spotykamy się z taka sytuacja ze smieci wystaja z koszow co wyglada nieestetycznie. Jeżeli kosze będą pełne osoby upoważnione będę informowac za pomoca specjalnego kodu który będzie nalezało wbic na koszu, wywoznicy wówczas będę wiedziec ze należy przyjechac odebrac smieci. Kosze będą dostępne w ofertach firmy wywożących smieci, cena może nie będzie niska ale warto zainwestowac na przyszłość. Korzyści będą takie ze gdy przyjedzie rodzina nie będzie się trzeba wstydzic za kosze ponieważ będą nowoczesnie wyglądać. Dla ciekawskich podczas wrzucania np. butelki będziemy widziec jak przedmiot jest gniecony poprzez przezroczysty element na koszu. Być może zmobilizuje to młodziez do wrzucania smieci do kosza a nie obok.
Prosze o pomoc
Nawet po polsku sprawia mi to trudnosc chyba nie mam wyobrazni :/
Jezeli ktos chce moze pozmieniac zdana skrocic tylko zeby bylo:(