Witam!
Proszę o prztłumaczenie następujących tekstów. Od razu mowie, ze nie musi być dokładnie to samo:
Moje małe przemówienie zacznę od tego, iż nie lubię chodzić po sklepach, aby na siłę kupić coś do ubrania. Kiedy naprawdę czegoś potrzebuję, po prostu wsiadam z mamą lub z tatą do samochodu i jedziemy kupić to czego mi trzeba. Ubrania wybieram sobie sam, rzadko słucham sugestii innych. Ubrania kupuje w takich sklepach jak Diverse, Zara, Big Star. Mam swój styl, którego nie da się jednoznacznie określić. Ogólnie lubię nosić raczej luźne rzeczy. Szkoda, że do szkół wprowadzono mundurki, gdyż narzucono każdemu jeden styl i nie możemy zobaczyć jak lubią ubierać się inni. Mundurki mają jednak jeden plus – nie wydaję dużo pieniędzy na inne ubrania, gdyż codziennie chodzę w tym samym stroju do szkoły.
Moda to coś, za czym podążają głównie kobiety. Rzadko spotyka się faceta, który musi mieć wszystko co jest modne w danym sezonie. Ja lubię ubierać się zgodnie z panującym trendem, lecz nie dobieram sobie najmodniejszych ubrań. Nie zawsze moda jest fajna. Czasem nie podobają mi się rzeczy, które inni ludzie uważają z bardzo ładne i modne. Uważam, że nikt nie powinien się sugerować tym, jak ubierają się inni. Dobrze jest mieć własny styl. Ja właśnie taki mam. Jak go wyrobić? Chociażby nie kupować wszystkich ubrań w jednym sklepie tak jak są pokazane na manekinach oraz nie kopiować stylu kolegi czy koleżanki. Nawet, jeśli bardzo podoba nam się taki styl, to lepiej dobrać coś podobnego niż takiego samego.
Z góry dziękuję... Pozdrawiam :)