RATUNKUUU :*

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Jestem okropna, naprawde nie chce nikogo wykorzystywac i choc bardzo glupio sie z tym czuje, prosze o przetlumaczenie tych paru zdan:

Wczoraj wstalam o 7 rano. Zjadlam sniadanie i poszlam do szkoly. Lekcje skonczylam o 15. Po szkole zadzwonilam do mojej kolezanki, Kasi i pojechalysmy na zakupy. Kupilysmy kilka ubran. Poszlysmy takze do kawiarni. Do domu wrocilam o siodmej. Potem zrobilam lekcje, zjadlam kolacje i obejrzalam film. O 23.00 poszlam spac. To byl bardzo udany dzien.

Brzmi to glupio nawet po polsku, ale coz...
Mam nadzieje, ze ktos z Was mi pomoze. Bardzo prosze i z gory dziekuje :*
Wczoraj wstalam o 7 rano. Zjadlam sniadanie i poszlam do szkoly.
>Lekcje skonczylam o 15. Po szkole zadzwonilam do mojej kolezanki, Kasi
>i pojechalysmy na zakupy. Kupilysmy kilka ubran. Poszlysmy takze do
>kawiarni. Do domu wrocilam o siodmej. Potem zrobilam lekcje, zjadlam
>kolacje i obejrzalam film. O 23.00 poszlam spac. To byl bardzo udany
>dzien.

Witaj, wyjątkowo Ci pomogę, chociaż nie popieram tej formy "pomocy". Następnym razem, zanim o coś poprosisz, postaraj się przynajmniej spróbować zrobić coś sama, na pewno będzie więcej chętnych do pomocy przy sprawdzeniu niż podaniu "gotowca". Pozdr.

Hier, je me suis levée à 7 heures.J'ai pris mon petit déjeuner et je suis allée à l'école. J'ai fini les cours à 15 heures. Après, j'ai téléphoné à ma copine Catherine et nous sommes allées faire des achats. Nous avons acheté quelques vêtements. Nous sommes allées ausi au café. Je suis rentrée chez moi à 19 heures. Après, j'ai fait mes devoirs, j'ai dîné et j'ai regardé un film. A 23 je me suis couchée. C'était une bonne journée.
poprawka:
A 23 heures, je me suis couchée / albo / je suis allée me coucher.
Wiem :/ Dlatego glupio bylo mi prosic, zeby ktos odwalil za mnie całą robotę ;P

No ale dziękuję bardzo, bardzo ;*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa