Małe sprawdzenie mojej pracy!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Mam mały problem, nie było mnie przez 6 tyg w szkole, gdy moja klasa przerabiała czas imperfait. Teraz gdy wróciłam musimy oddać do sprawdzenia list, napisany do korespondenta z Francji, w którym opiszemy swoje wakacje właśnie w czasie imperfait. Podjęłam się napisania tego listu, więc serdecznie proszę o sprawdzenie, oto on:
Salut Camille,
Ca va? Mon vacances etaient super! Je viens pour commencer vanances(początek wakacji) avec mon parents en Republique dominicaine. Le plus interessant, c' etait Santo Domingo - capitale do Republique dominicaine. Je me paraissait bizzare lutte contre coqs. Je viens a l'aise a travers douz semaines. Je me paraissait magnifique (wspaniałe) ce que la musique et la dans etaient dans ils vie (życie). Je ne m'a pas plus ce que ils etaient pauvre(biedny).
Karolina

To tyle, pewnie nie jest zbyt oki, skoro sama starałam się zrozumieć ten czas bez pomocy pedagoga, proszę o sprawdzenie i ewentualne poprawki. To mój pierwszy list w języku francuskim, więc może pominęłam pewne jego ważne elementy. Z góry dziękuję bardzo:)))

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego