2. Il y a deux types de zoos. il ya zoos dans les villes ou les animaux sont enfermes dans de petites cages parfois dans des conditions horribles. Je suis contre ce type de zoos. Mais il y aussi les reserves ou les animaux vivent dans des conditions presque naturalles. Cela perment souvent de proteger des especes menacees.
3. Moi, je suis pour les zoos. Maintenant, dans les zoos, les animaux ont plus de place. Ils ne sont plus dans des cages mais dans des fosses ou ils peuvent bouger. Je crois aussi que les zoos sont tres utiles. Ils permenttent a des millions de gens de voir des animaus qu'ils ne verraient pas autrement.
2.Są dwa typy zoo. Są zoo w miastach gdzie zwierzęta są zamykane w małych klatkach, czasami w strasznych warunkach. Jestem przeciwny tego typu zoo. Ale znajdują się także rezerwaty gdzie zwierzęta żyją w warunkach prawie naturalnych. Te pozwalają często ochronić przed niebezpieczną przestrzenią(?).
3. Ja jestem za zoo (popieram je). Teraz w zoo zwierzęta mają więcej miejsca. Nie są już w klatkach, ale w "fosach" ("dołach") gdzie mogą się poruszać. Sądzę także, że zoo są bardzo użyteczne. One pozwalają milioną ludzi zobaczyć zwierzęta, których inaczej by nie zobaczyli.
Nie znam dobrze francuskiego (raczej poziom podstawowy), przetłumaczyłam jak umiałam, żebyś chociaż wiedział mniej więcej o co chodzi. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Pozdrawiam;)