Przepis na Flan z brzoskwini :)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktos mógł mi przetłumaczyć ten przepis na francuski.
Produkty potrzebne do przepisu:
•tłuszcz do wysmarowania foremki
•4 brzoskwinie
•60 g mąki pszennej
•60 g mąki kukurydzianej
•40 g cukru waniliowego
•4 jajka
•125 g drobnego cukru
•200 ml mleka
•200 ml śmietanki 36%

Dla 6 osób
Czas przygotowania: 90 minut
Jak to zrobić:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Silikonową foremkę posmaruj tłuszczem.
2. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
3. Wymieszaj obie mąki z cukrem waniliowym.
4. Ubij jajka z drobnym cukrem, aż będą puszyste.
5. Zrób w suchych składnikach wgłębienie na środku, wlej ubite jajka.
6. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i dodaj do masy, wymieszaj trzepaczką.
7. Dodaj do ciasta brzoskwinie i delikatnie wymieszaj. Przelej do foremki.
8. Piecz godzinę, aż patyczek wbity w sam środek wyjdzie suchy. Przed krojeniem dobrze wystudź.
Bon appétit!

« 

Życie, praca, nauka

 »

Pomoc językowa - tłumaczenia