Prośba o pomoc - krótki tekst :)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Cóż, jako że francuski nie jest moją mocną stroną, chciałem prosić o pomoc. Potrzebuję, przetłumaczyć krótki tekst na temat: "Dlaczego boję się mówić po francusku". Myślałem o 5-6 zdaniach tego typu...

Boję się mówić po francusku, ponieważ niezbyt umie ten język. Nie znam wymowy, co jest kolejnym powodem. Nie chciałbym również zostać niezrozumiany. Najzwyczajniej wstydzę się mówić w tym języku, gdyż go nie znam, a nie chciałbym zostać wyśmiany. Jestem wstydliwy, więc dogadanie się w tym języku sprawia mi tyle trudności.

Z góry dziękuję za pomoc. Możecie wprowadzić zmiany lub ułożyć własne zdania.Chodzi tylko o niezbyt zaawansowany poziom wypowiedzi :)

Pozdrawiam
Tomasz
Może jednak ?:( Bardzo wdzięczny bym był. Wiem że idę na łatwiznę jednak francuski u mnie kuleje niesamowicie :)
>Boję się mówić po francusku, ponieważ niezbyt umie ten język. Nie znam
>wymowy, co jest kolejnym powodem. Nie chciałbym również zostać
>niezrozumiany. Najzwyczajniej wstydzę się mówić w tym języku, gdyż go
>nie znam, a nie chciałbym zostać wyśmiany. Jestem wstydliwy, więc
>dogadanie się w tym języku sprawia mi tyle trudności.
>
J'ai peur de parler francais, car je ne sais pas bien parler.
Je prononce mal, donc je ne parle pas.
Je pense que les gens ne me comprennent pas quand je parle.
J'ai honte (wstydze sie) de parler francais, car il est difficil pour moi.
Je sais qu'il n'est pas facile de comprendre mon francais, mais je dois l'apprendre.

Dobrze, niech bedzie! Wyjatkowo (ze wzgledu na Twoja skromnosc ;-) odrabiam Twoje zadanie domowe. Ale polowa oceny dla mnie!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie