Proszę o pomoc w sprawdzeniu a przede wszystkim uzupelnieniu pod względem gramatycznym mojego listu bo z tym mam najwiekszy problem .Mam za zadanie napisac list do przyjaciela z Francji uwzględniajac 4 akapity:a)Wyrazasz radośc z jego przyjazdu i dowiedz sie o termin jego przyjazdu
b)poradz co ma ze soba zabrac i podaj powod
C)co moglby zwiedzic w Polsce i zaproponuj zatrzymanie sie w twojej miejscowosci
d)opisz program telewizyjny ktoru ostatnio widziales i podziel sie wrazeniami
w liscie mam użyc 120-150 slow
list:Cher Fransois,
je suis conte de ta lettre.Je suis rejouir dans ton arrivee.Quand precis tu arrive?
A Pologne tu prendre avec soi chareur bottes et habit parce que a present et Pologne il fait mauvais temps il faid froid .
Et Pologne permettre visiter musee et chateau royal et cite Cracov.Et Zakopane permettre promener dans montagne et skier.Ou tu etre nuit? Peut-etre tu descendrer chez moi ville.
Dernierement et tele je regarder profession de foi. President parler avec journaliste affaire nos terre.Je etre ecrase politique moi tere.A pologne dorminer mal organisation polityque.
Grosses bises Magda
a na mysli miałam :Czesc Fransois
Dziękuję za twój list.Cieszęsię że przyjezdzasz .KIedy dokładnie przyjedziesz??
DO Polski zabierz ze soba cieple buty i ubranie ponieważ jest teraz brzydka pogoda i jest zimno .
Gdy przyjedziesz do Polski możesz zwiedzic muzeum i zamek królewski w mieście Kraków .W miesie Zakopanym mozesz pospacerować po górach i jeżdzić na nartach.
Gdzie sie zatrzymasz jak przyjedziesz? Moze zatrzymasz sie umie, w moim miescie.
Ostatnio ogładałam w telewizji program polityczny .Prezydent rozmawiał z dziennikarzem o sprawach mojego kraju.Jestem zdruzgotana sytuacja polityczną mojego kraju.Pozdrawiam Magda.
PRoszę w miare możliwości o jak najszybszą odpowiedź.Z gory BARDZO dziękuje